Iisraeli kaitsevägi lisas, et seitse sõdurit sai raskelt vigastada. Rünnati Põhja-Iisraeli suurimast linnast Haifast 33 kilomeetrit lõunas asuva Binyamina linna lähedast baasi, vahendab BBC News.

Rünnaku eest võttis vastuse Liibanoni relvarühmitus Hezbollah, mis teatas, et sihikul oli Iisraeli kaitseväe Golani brigaadi väljaõppelaager, mis asub Tel Avivi ja Haifa vahel. Hezbollahi meediabüroo teatel oli rünnak vastus Iisraeli neljapäevastele rünnakutele Lõuna-Liibanonis ja Beirutis.

Iisraeli kiirabiteenistus Magen David Adom (MDA) teatas, et rünnakus sai viga 61 inimest, kellest kolm on kriitilises seisundis. 37 inimest viidi haiglatesse. MDA teatel oli 18 inimest mõõdukalt raskes seisundis, 31 sai kergeid vigastusi ja üheksa kannatas ärevuse all.

Mõnede Iisraeli väljaannete teatel ründas baasi madalal lennanud suhteliselt lihtne droon, mis ei aktiveerinud häiresüsteeme.

Detaile on avaldatud vähe, aga enamik vigastatuid näib olevat viibinud kohalikus söögikohas ja rünnak tabas neid ootamatult.