Lasnamäe linnaosas, Kuristiku ja Mustakivi asumites paikneb umbes 1200 meetri pikkune kergliiklustee. Kui umbes 950 meetri ulatuses oli kergliiklusteele määratud kohanimi Saaremaa puiestee ja umbes 250 meetri ulatuses Moskva puiestee, siis nüüd kannab kogu teelõik Saaremaa Puiestee nime.

Tallinna linnavalitsuse eelnõu järgi tehti säärane otsus, kuna suhteliselt lühikese teelõigu kaheks nimeobjektiks jagamine on inimeste jaoks eksitav. „Nii lühikese liikluspinna puhul ei ole põhjendatud selle käsitlemine mitme nimeobjektina ja liigendamine mitme kohanimega,“ märkis linnavalitsuse nimekomisjon augustis, lisades, et erinevad kohanimed tulnuks määrata juhul, kui teelõik poleks katkematult läbitav.

Tallinna abilinnapea Madle Lippuse sõnul ei ole põhjendatud, et tänavalõik Tallinnas kannab agressorriigi pealinna nime, kelle eesmärgiks on Ukraina iseseisvuse hävitamine. „Puiestee ümbernimetamine on üheks näiteks, kuidas oma avalikus linnaruumis väljendame totust vabale ja demokraatlikule ühiskonnale. Samuti lihtsustab ühtse kohanime kasutamine kogu teelõigul liiklemist ja aitab vältida segadust, mis tekib tänavanimesid kasutavate inimeste jaoks,“ sõnas Lippus.

Tallinna nimekomisjon arutas nimetusemuudatust 28. augustil 2024. Lasnamäe linnaosa valitsus kooskõlastas nimekomisjoni ettepanekud 17. septembril 2024. Moskva Puiestee nime muutmise lubadus seisab ka aprillis sõlmitud Tallinna koalitsioonileppes. Räägitud on ka Peterburi tee nime muutmisest, kuigi koalitsioonileppesse seda kirja ei pandud.

Tallinna keskkonna- ja kommunaalvaldkonna abilinnapea Pärtel-Peeter Pere ütles Delfile, et praegu töötab linnavalitsus 2025. aasta eelarve kallal. „Saame seda muidugi tulevikus arutada, kui ühiskonnas on selleks ootust,“ sõnas ta Peterburi tee nime muutmise kohta.

Augustis ütles Pere Delfile, et linnavalitsus pole nime muutmise osas kokku leppinud.

„Kui me igati põhjendatult nimetame ümber Moskva puiestee, siis mille poolest erineb Peterburi tee?“ rääkis Pere toona. „Venemaa tungib oma naabritele taas kallale alates 2008. aastast. Miks me säilitame varasema kallaletungi, okupatsiooni ajal pandud tänavanime, kui aastani 1948 oli seal Suur-Raevalla nimeline tänav?“