Töötajate eelistuste väljaselgitamiseks viis If Kindlustus läbi uuringu 500 inimese seas, kes töötavad eri majandussektorites. Uuringust selgus, et tööandja pakutavatest hüvedest hindasid inimesed kõige enam töötaja tervisekindlustust, järgnesid koolitused, sporditoetus ja puuviljad kontoris. Töötajate tervisekindlustusega seotud küsimustele vastab If Kindlustuse isikukahjude riskijuht Evelin Strikholm.

Miks hinnatakse tervisekindlustust nii kõrgelt?

Töötajad oskavad hinnata seda, et tööandja pakutava vabatahtliku tervisekindlustusega on neil võimalik kiiremini ja soodsamalt eriarsti juurde pääseda. See on kasulik ka tööandjale, sest mida varem inimene oma tervisemurele lahenduse saab, seda kiiremini naaseb ta tööle ning seda vähem kannatab ettevõtte tootlikkus.

Kas tööandja hüvede paketid on ettevõtetes väga erinevad?

Tõepoolest ei saa kõik ettevõtted oma töötajatele samu hüvesid pakkuda, kuna ametikohtadel on erinevad võimalused ja vajadused. Näiteks ei saa autojuhtidele pakkuda kodus töötamise varianti, samuti ei ole võimalik kaupluse kassapidajatel vahetuse ajal massaažitooli kasutada. Tervisekindlustus seevastu sobib aga kõigi sektorite töötajatele.

Millistes valdkondades on tervisekindlustuse olemasolu eriti oluline?

Tegelikult ei ole siin valdkonna või ametikoha mõttes vahet – tervisekindlustus on vajalik boonus igas ettevõttes ja igal positsioonil. Näiteks tehastes või ladudes töötavate inimeste jaoks, kes puutuvad päevast päeva kokku tolmu, kuiva õhu ja füüsilise tööga, on väga oluline krooniliste haiguste ravi ning füsioteraapia. Siin tuleb kindlustuspakkujat valides veenduda, et tervisekindlustuse poliisil pole nimetatud teenustele välistusi. Selles valdkonnas töötavatele inimestele on olulised ka retseptiravimid, mis samuti tervisekindlustusega hüvitatakse.

Seisvat tööd tegevatel inimestel on tänu tervisekindlustusele võimalik abi saada spetsiifiliste muredega, näiteks veenilaienditega, mis on pruugi olla ainult eakate probleem. Istuva töö esindajatel, näiteks IT-ettevõtete töötajatel, on aga teised prioriteedid, mis tulenevad töö spetsiifikast. Nende jaoks on tähtsad prillide hüvitamine, ennetavad terviseuuringud ja psühholoogi konsultatsioon, et vältida läbipõlemist.

Kas tervisekindlustuse pakett on kõigile ühesugune või on selles valdkonniti erinevusi?

Iga ettevõte on erinev ja tööandja teab kõige paremini, millised riskitegurid tema töötajaid igapäevaselt mõjutavad. Kui ettevõttel pole tervisekindlustusega varasemat kogemust, on võimalik valida Ifi standardpakkumine, mis on kogemuste põhjal välja töötatud kindla valdkonna töötajatele. Võimalik on panna kokku ka täpselt ettevõtte vajaduste järgi kujundatud pakett. Tööandja saab koos Ifi personaalse halduriga hinnata töötajate igapäevast töökoormust, keskmist vanust ning ohte ja vajadusi, et leida meeskonnale sobivaim lahendus.

Jaga
Kommentaarid