Tallinna abilinnapea Aleksei Jašini sõnul sõlmib linn Avatud Kooliga heade kavatsuste kokkuleppe ning avab linn järgmisel õppeaastal samanimelise munitsipaalkooli, kus on 650 kohta. Praegu mahutab Auna 6 aadressil asuv Avatud Kool 500 õpilast.

Raha Auna tänava hoone ostmiseks eraldati Tallinna tänavuses lisaeelarves.

Õhtuleht kirjutas augustis, et Avatud Koolis õpivad ka sotsiaaldemokraatidest linnapea Jevgeni Ossinovski ja abilinnapea Madle Lippuse lapsed ning varem oli kooliga tihedalt seotud ka abilinnapea Kaarel Oja.

Opositsiooni kuuluv endine Põhja-Tallinna linnaosavanem Manuela Pihlap (Keskerakond) rääkis Õhtulehele toona, et kuna Avatud Kooli hoone on halvas seisus, vajaks see veel kuni 19 miljoni euro suurust lisainvesteeringut - seega kuluks ühtekokku 22 miljonit eurot.

Linnapea Ossinovski ütles Õhtulehele, et Avatud Kool otsustas eksistentsi erakoolina lõpetada ja muutuda linnakooliks. Tema sõnul sõnul leidis linnavalitsus, et hoone omandamine on mõistlik.

Jašin rääkis linnavalitsuse pressikonverentsil ka, et linnal on plaanis teha juurdeehitus Kalamaja põhikoolile ning selleks ostetakse kinnistu Urmas Sõõrumaale kuuluva Vivatex Holdingu käest linnale tagasi. Tehing läheb maksma viis miljonit eurot ning linnavalitsus plaanib kulu kirjutada lisaeelarvesse või 2025. aasta linnaeelarvesse.