Venemaa president Vladimir Putin väisas juunis Pyongyangi. Visiidi käigus kirjutasid Putin ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un alla lepingule, mis sisaldab vastastikuse abistamise klauslit. Selle kohaselt nõustuvad mõlemad pooled aitama teist osapoolt välise agressiooni tõrjumisel.

Küsimusele, kas see tähendab, et Venemaa võib Korea poolsaarel toimuva konflikti korral toetada Pyongyangi ja ka vastupidi, vastas Peskov, et lepingu sõnastus on „üsna ühemõtteline“ ja ei vaja selgitusi.

Pakt „eeldab tõeliselt strateegilist süvakoostööd kõigis valdkondades, sealhulgas julgeoleku valdkonnas,“ ütles Peskov ajakirjanikele.

Viimasel ajal on pinged Korea poolsaarel tõusnud. Põhja-Korea lasi õhku osa Lõuna-Koreasse suunduvatest maanteedest ja raudteedest. Tegevuse tõttu tulistasid Lõuna-Korea sõjaväelased piiril hoiatuslaske.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi süüdistas sel nädalal Põhja-Koread personali saatmises Venemaa relvajõududesse. Ta ütles, et Ukraina luureagentuurid andsid talle ülevaate „Põhja-Korea tegelikust osalusest sõjas“.

USA teatel on Põhja-Korea tarninud Venemaale ballistilisi rakette ja laskemoona. Nii Moskva kui ka Pyongyang on relvavedusid eitanud, samas on mõlemad pealinnad lubanud tugevdada omavahelisi sõjalisi sidemeid.

Peskov ütles eelmisel nädalal, et Põhja-Korea vägede väidetav seotus Ukrainaga on võltsuudis.

Jaga
Kommentaarid