Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse sõitjateveo osakonna juhataja Kadri Krooni kinnitas Delfile, et täna hommikul Tallinna-Kiili bussiliinil nr 116 sõitnud juht hakkas raudteed ületama hetkel, kui rong juba lähenes, ning seadis sõitjad sel moel väga ohtlikku olukorda.

„Bussijuhi tegu ei ole aktsepteeritav,“ rõhutas Krooni, lisades, et ühistranspordikeskus esitab politseisse juhi kohta avalduse. „Juht käitus väga valesti, keelava fooritulega ei tohi üle raudtee sõita,“ täpsustas ta.

Krooni sõnul ei saanud ohtlikust olukorrast hoolimata ükski inimene viga. Küll aga sai kannatada buss, millesse tõkkepuu sisse vajus. Krooni ütles, et pardakaamera salvestiselt on kuulda, kuidas tõkkepuu bussile langeb, kuid täpsemaid üksikasju salvestiselt ei paista.

Juhtunuga kursis olev Delfi lugeja märkis, et buss jäi allalastud tõkkepuude vahele ning rammis rongiga kokkupõrke vältimiseks läbi tõkkepuu nii, et bussiklaasid purunesid. „Õpilased, kes linna liikusid, on šokis ja helistavad vanematele,“ kirjutas lugeja.

PPA pressiesindaja Annika Maksimovi sõnul sai politsei täna kell 9.27 teate, et raudtee ülesõidukohal vajus tõkkepuu bussiaknasse. Maksimovi sõnul tegi juht ise sündmuspaigal fotod ning pöördus juhtumi asjus kindlustuse poole.

Liini nr 116 (Tallinn-Luige-Kiili-Sookaera) teenindab bussifirma AS SEBE.