„Euroopas planeeritakse ja kujundatakse linnaruumi, nii et tänavatel on võimalik iseseisvalt ja ohutult liikuda nii 8-aastasel kui ka 80-aastasel inimesel. Inimeste igapäevane elukvaliteet paraneb, kui muudame sillad ja seega ka ühistranspordi kõigile ligipääsetavaks,“ lausus Tallinna abilinnapea Pärtel-Peeter Pere.

Uuendamisega liigutakse edasi järk-järgult, alustades jalakäijatele mõeldud sildadest ehk Lindakivi, Saarepiiga, Pae ja Pallasti sildadest, kuhu luuakse mugavamad juurdepääsud läheduses asuvatesse bussipeatustesse. Vastavalt asukohale ja ümbritsevate ehitiste eripäradele projekteeriti igale sillale erilahendus, nendega sai tutvuda 6.-20. septembrini kestnud avalikul väljapanekul.

„Oleme koostanud projekteerimistingimused Laagna tee äärsete „Kumu“, „Paesilla“, „Kotka kaupluse“ ja „Laagna“ bussipeatuste ühendamiseks jalakäijate juurdepääsuteedega, et tagada ligipääsetavus  kõikidele bussikasutajatele, sh puuetega inimestele, kes kasutavad liikumiseks ratastooli või muid abivahendeid. Selleks, et me saaksime linnaosa elanike jaoks olulise projektiga tempokalt edasi liikuda, kutsumegi kõiki huvilisi 18. oktoobril uute projekteerimistingimustega tutvuma,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Reedel, 18. oktoobril algusega kell 15.30 tutvustatakse Lasnamäe linnaosa valitsuses (Pallasti tn 54) laekunud tagasiside alusel täiendatud projekteerimistingimuste eelnõud.

Projekteeritav lahendus peab võimaldama etapiviisilist ehitamist (mõlema suuna peatuse juures eraldi etappidena kaldtee ehitus ja lifti ehitus). Kaldteede lahendus ei tohi sõltuda liftide lahendusest, ehk need peavad olema kasutatavad ka ilma liftideta.

Avaliku väljapaneku jooksul laekunud linlaste ja kaasatud huvigruppide arvamuste ning täiendatud eelnõudega saab tutvuda veebilehel.

Projekteerimistingimuste andmisega täidetakse linna liikuvusstrateegia eesmärke ja luuakse mugavamad liikumisvõimalused jalakäijatele, erivajadustega inimestele ja lapsevankriga liikujatele.

Laagna teel on kokku 10 silda, lisaks remonditavatele veel Ilvese, Võidujooksu, Juhan Smuuli, Miina Härma, Varraku ja Mustakivi sillad. Samuti asub Laagna tee all 2 tunnelit – Tondiraba tunnel ja Mustakivi tunnel.