Vastne linnavolikogu aseesimees Monika Haukanõmm ütles, et soovib selles ametis keskenduda linnaelanike huvide kaitsmisele ja nende heaolu edendamisele.

„Võtan oma südameasjaks olla tasakaalukeeleks, et volikogu töö oleks läbipaistev ja laitmatu. See tähendab, et vaatan üle volikogu tööd reguleerivad korrad, vältimaks olukordi, kus komisjonide lõikes esineb suuri erisusi,“ lausus Haukanõmm. Uus aseesimees tõi välja ka selle, et poliitilise tasakaalu ja iga linnaelaniku huvides on, et volikogu juhtimisesse on kaasatud ka opositsiooni esindaja. „Nõnda on tehtud otsused tasakaalustatud,“ lisas Haukanõmm.

Tallinna linnavolikogu aseesimehe kohale jätkab Haukanõmm aktiivset tööd Eesti Paraolümpiakomitee juhina ning Eesti Naisliidu esinaisena.

Volikogu istungil pälvis Haukanõmm volikogu enamuse (vähemalt 40 poolthäält) toetuse ja alustab seega tööd linnavolikogu teise aseesimehena. Haukanõmme poolt hääletas 42 saadikut. Hääletus oli salajane.

Volikogu esimehe koht kuulub suurimale koalitsioonierakonnale Reformierakonnale ning selles rollis on Toomas Kruusimägi; esimese aseesimehe kohal on Isamaa fraktsiooni esimees Sven Sester.