Politsei sõnul olid kaks meest kogenud piloodid ja nad plaanisid viia kaheistmelise USA-s toodetud T-6 Texani katselennule enne kavandatud lendu Saksamaale.

Soome uudisteagentuuri STT andmetel valmistati lennuk 1942. aastal ja see oli Soomes ainus omataoline. Soome meedia teatel kontrolliti õhusõidukit viimati selle kuu alguses.

Kriminaalinspektor Marko Mäkinen ütles Soome ringhäälingule Yle, esialgsete andmete põhjal usub politsei, et lennuk kuulus hoopis kolmandale isikule, kuid teave pole veel kinnitust leidnud. Mäkinen lisas, et õnnetuse põhjust uuritakse veel, kuid pole kahtlust, et õnnetusega seoses on toimunud kuritegu.

Uurimine kestab Mäkineni sõnul mitu nädalat, aga uurimise varajases etapis on leitud tõendeid, et lennuki mootor seiskus lennu ajal.

Lennukil ei olnud musta kasti, mida kasutatakse sageli õnnetuseni viinud sündmuste kindlakstegemiseks. Uurijad kasutavad selle asemel teisi meetodeid, näiteks GPS-i asukohaandmeid, ütles õnnetuste uurimise keskuse Otkese uurija Janne Kotiranta.