Sel nädalal kinnitas Iisraeli sõjavägi, et tapsid kolmapäeval mullu 7. oktoobril korraldatud rünnakut juhtinud Hamasi juhi Yahya Sinwari. Mitmed lääne valitsusjuhid avaldasid lootust, et see võiks viia konflikti lõpetamiseni. Näiteks ütles USA president Joe Biden telefonikõnes Iisraeli peaministrile Benjamin Netanyahule, et Sinwari surm annab võimaluse Gaza konflikt püsivalt lõppeda ja Iisraeli pantvangid koju tuua.

USA välisministeeriumi pressiesindaja Matthew Milleri sõnul soovivad nad alustada kõnelusi relvarahu ettepanekute saavutamiseks ja kõigi pantvangide vabastamiseks. Tema sõnul oli Sinwar „peamiseks takistuseks“ sõja lõpetamisel. Netanyahu seevastu on lubanud sõda jätkata kuniks Hamasi poolt kinni võetud pantvangid vabastatakse.

Viimase kuu jooksul on Iisrael alustanud Liibanonis maapealset operatsiooni ning kavandab vastust 1. oktoobril toimunud raketirünnakule, mille korraldas Hamasi ja Hezbollah liitlane Iraan.

Ka Hezbollah teatas hoopis „üleminekust uude ja eskaleeruvasse faasi vastasseisus Iisraeliga“. Samuti pole nende liitlane Iraan väljendanud soovi tagasi tõmbuda. Pärast Sinwari surma teatati, et sellega „vastupanu vaim tugevneb“.

USA välisministeeriumi teatel pidas välisminister Antony Blinken neöjapäeval telefonikõnesid Saudi Araabia ja Katari juhtidega, et arutada Lähis-Ida konflikti lõpetamist.