USA rahandusministeerium teatas, et kehtestas sanktsioonid Xiamen Limbach Aircraft Engine Co-le, mis valmistab mootoreid Venemaa Garpiya droonidele, ja Redlepus Vector Industry Shenzhen Co-le, mis osaleb nende saatmises Venemaale, vahendas BBC.

Varasemalt ütles Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kõnes EL-i nõukogule, et Ukrainal on luureteave, mille kohaselt „Hiina aitab endiselt aktiivselt Venemaal seda sõda venitada“.

USA välisministeeriumi pressiesindaja Matthew Miller ütles, et droone on „kasutatud kriitilise infrastruktuuri hävitamiseks ja need on toonud kaasa massiliselt inimohvreid“.

„Venemaa toetub oma relvaprogrammi jätkamiseks üha enam välismaiste spetsialistide teadmistele ja keerukate tehnoloogiate impordile,“ ütles USA rahandusametnik Bradley Smith.

Ukraina president süüdistas neljapäeval EL-i nõukogus kõneledes ka Põhja-Koread ja Iraani Venemaa sõjategevusele kaasaaitamises.

„[Venemaa president Vladimir] Putin tahab järgmiseks aastaks saavutada teie riikide laskemoonatootmise taseme,“ ütles ta Euroopa liidritele. „Palun ärge leevendage sanktsioonide survet Venemaale - see aitab tõesti.“

Jaga
Kommentaarid