Reedel hakkasid Telegramis levima kaks väidetavalt USA valitsusest lekkinud dokumenti, mis kajastavad Iisraeli ettevalmistusi Iraani-vastaseks kättemaksurünnakust ja USA ametnike muret pingete eskaleerimise pärast.

USA meedia teatel tegelevad sealsed ametnikud lekke allika väljaselgitamisega, mis viitab, et dokumendid on ehtsad. Sama tunnistasid anonüümsed allikad New York Timesile. Leke levis esialgu peamiselt Iraani toetavates kanalites ning avalikustamine võib olla Iraani katse rünnakut pidurdada, leiab portaal Axios. Materjalides viidatakse muu hulgas USA luuresateliitide piltidele, mida dokumentides endas ei avaldata.

Ühe dokumendi pealkiri on „Iisrael: õhujõud jätkavad ettevalmistusi Iraani-vastaseks löögiks“ ning kirjeldavad Iisraelis 15. oktoobril toimunud õppust. Õppusel harjutati ründelennukite õhus tankimist ning vaenuliku territooriumi kohal allatulistatud lennukite pilootide päästeoperatsioone.

Teises dokumendis kirjeldatakse Iisraeli ettevalmistusi Iraani järjekordseks vastulöögiks ning Iisraeli relvastuse ümberpaigutamiseks tehtud plaane.

USA ametnikud keeldusid väidetavat leket kommenteerimast ning selle autentsust ümber lükkamast. Iisraeli valitsusest öeldi Axiosele, et seal ollakse väidetavast lekkest teadlikult ning valitsus võtab seda tõsiselt.

Iisraeli poliitikud süüdistasid laupäeva õhtul Iraani ka Liibanonist tulnud droonirünnakus, mille sihtmärgiks oli peaminister Benjamin Netanyahu kodu. Rünnakus kasutati kolme löögidrooni, peaminister ja tema abikaasa rünnaku ajal kodus ei viibinud. „Iraani agendid, kes üritasid mind ja mu naist tappa, tegid täna kibeda vea,“ ütles Netanyahu õhtuses avalduses. Tema parteikaaslasest parlamendispiiker Amir Ohana ütles samuti, et Hezbollahit enda käepikendusena kasutanud Iraan tegi ränga vea.

Iraani esindus ÜRO juures kommenteeris, et riik maksis eelmise Iisraeli löögi eest kätte juba 1. oktoobri raketirünnakuga (sama rünnak, mille eest Iisrael nüüd plaanib kätte maksta). „Kõnealuse teo sooritas Liibanoni Hezbollah,“ öeldi avalduses Netanyahu kodu ründamise kohta.