Trumpi järjekordne kampaaniaüritus kaalukeeleosariigis Pennsylvanias toimus sel korral Philadelphia piirkonnas asuvas McDonald’si kiirtoidurestoranis. Presidendikandidaat valmistas natuke aega fritüüris friikartuleid ja jagas klientidele müügiaknast tellimusi.

Kampaania eesmärk oli rünnata demokraatide kandidaati Kamala Harrist, kes rõhutab oma keskklassi päritolu ja on mitmel kampaaniaüritusel rääkinud, et töötas ülikooliõpingute ajal McDonald’sis. Ta on kirjeldanud, et tegemist oli raske ja kurnava tööga. „Osalt räägin McDonald’sis töötamisest, sest meie riigis on inimesi, kes töötavad McDonald’sis ja kes püüavad peret ülal pidada. Mina töötasin seal tudengina,“ rääkis Harris.

Donald Trump serveerib valimiskampaania ajal friikartuleid.

Trump ja tema liitlased on Harrise väiteid alusetult ümber lükanud ja ütlevad, et too valetab oma mineviku kohta. Ka eile burgeriketis toimunud kampaaniaüritusel ütles Trump mitmel korral, et Harris ei ole tegelikult seda tööd teinud, ja väitis, nagu oleks McDonald’s seda talle uuesti üle kinnitanud.

Viimane pole tõsi: McDonald’s ei ole Harrise aastakümnete tagust töösuhet kordagi kommenteerinud.

Pühapäeval 60. sünnipäeva tähistanud Harris veetis päeva Georgia osariigis, kus ta käis kirikutes ja kohtus valijatega. Atlanta eeslinnas asuvas mustanahaliste kirikus saatis asepresidenti ka muusikalegend Stevie Wonder, kes laulis talle sünnipäevalaulu ja kutsus valijaid mõtlema hääletamisel rohkemale kui ainult iseendale.

Donald Trump jagab valimiskampaania ajal tellimusi.