Viimaks jäid pingelistel valimistel vaid 14 000 häälega peale liitumise toetajad. Valimiskomisjoni avaldatud lõpptulemuse järgi toetas ELiga liitumist 50,46% ja vastu oli 49,54% hääletanutest. Valijate toetatud ettepaneku järgi kirjutatakse Moldova soov EL-iga liituda põhiseadusse ja liitumiseks on vajalik parlamendi enamuse toetus.

Valimas käis ligi 1,49 miljonit inimest ning valimisaktiivsus oli üle 50%, mis tähendab, et referendumi tulemus on siduv. Seaduse järgi on referendumi kehtivuseks vajalik 33% hääleõiguslike valijate osalemine.

President Maia Sandu ütles pühapäeva õhtul, et riigi valimistesse toimub enneolematu välissekkumine, mille käigus on eurovastase leeri toetuseks ostetud 300 000 häält. Häälteostus kahtlustatakse tagaotsitavat miljardäri Ilan Shori, kes varjab end Venemaal ja korraldab seal poliitilise fondi Evrazia tegevust. Kardetakse ka Venemaa rahastatud „aktivistide“ vägivaldseid väljaastumisi. Pikemalt saab Vene mõjutustegevusest Moldova valimistel lugeda siit.

Presidendivalimistel sai ametisolev president Maia Sandu pisut rohkem hääli kui talle esimeses voorus prognoositi, ent kahe venemeelse põhikandidaadi toetus kasvas küsitlustega võrreldes veelgi märgatavamalt. Endine Bălți linnapea Renato Usatîi oleks valimiseelse küsitluse järgi pidanud saama umbes 6% häältest, aga sai üle 13%. Endine peaprokurör ja ekspresident Igor Dodoni sotsialistliku partei esindaja Alexandr Stoianoglo pidi saama umbes 10% häältest, aga sai 26%. Sandu kogus veidi üle 42% häältest ja läheb koos Stoianogloga teise vooru, kus tema võidus pole midagi kindlat.