Lennuki hävitamise võtsid omaks valitsusvägede vastu sõdivate „kiirreageerimisüksuste“ (RSF) võitlejad, kes avaldasid sellest videomaterjali.

Telegramis avaldatud videotest on näha ka lennuki juurest leitud dokumente, mille järgi oli lennuki pardal vähemalt üks Vene kodanik. Sudaani mässulisi toetab alates eelmisest aastast Wagneri palgasõdurite grupeering, mis töötab pärast omanik Jevgeni Prigožini tapmist Vene kaitseministeeriumi alluvuses. Ühe teooria järgi võis lennuk vedada RSF-ile mõeldud relvi.

Vene saatkond Sudaanis ütles, et tegeleb teadete uurimisega ja intsidendi asjaolude väljaselgitamisega. Saatkond märkis, et uurimist raskendab Darfuris toimuv sõjategevus.

Sudaani mässulised jagasid sotsiaalmeedias pilte tapetud venelaste dokumentidest.

Lennuõnnetusi jälgiva võrgustiku Aviation Safety Network teatel hävis lennuk Il-76T, mis oli firma New Way Cargo hallata. Lennuk asus teele Araabia Ühendemiraatidest ja pidi maanduma Sudaani naaberriigi Tšaadi Am Djarassi lennuväljal.

Portaal Sudan War Monitor vahendab, et lennuk tulistati alla kell 4 hommikul ja RSF-i võitlejad pidasid seda Sudaani õhujõudude pommituslennukiks. Väljaanne lisab, et tõenäoliselt osales lennuk AÜE kaudu toimuvates relvatarnetes, mis oli mõeldud just mässuliste varustamiseks. Ühe hukkunu juurest leiti dokument, mis viitas, et ta töötab AÜE firmas Airline Transport Incorporation FZC, teine kandis kaasas Vene passi. Veel üks lennuki juurest leitud dokument pärineb Kõrgõzstani Manassi lennujaamast.

Juunis süüdistas Sudaani ametlik valitsus Araabia Ühendemiraate avalikult mässuliste toetamises. AÜE kinnitusel saadavad nemad Sudaani ainult humanitaarabi ja mässulisi ei relvasta.