Häirekeskus sai ärevaks tegeva teate täna kella kolmveerand kaheksa paiku õhtul. Teataja sõnul võis linnaliinibussis sõitval mehel olla kaasas lõhkekeha. Tegemist oli politsei jaoks kõrgeima kategooria väljakutsega. Sündmuskohale kiirustas arvukalt politseinikke, samuti kiirabi ja päästeamet ühes demineerijatega.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaarel Kallas ütles Delfile, et politsei reageeris suurte jõududega ning pidas kinni 50-aastase mehe, kel oli kaasas granaadile sarnanev asi. „Sündmuspaigale saabunud demineerijad tuvastasid, et õnneks ei olnud tegu päris granaadiga ning ese lõhkeainet ei sisaldanud,“ kinnitas ta.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Taavi Kirss märkis, et politsei suhtub igasugustesse teadetesse võimalike lõhkevahendite või tulirelvade kohta täie tõsidusega. „Ka antud juhul sõitsime väljakutsele olles valmis lahendama sündmust, kus inimesel on kaasas päris lõhkekeha,“ ütles ta.

„Õnneks selgus kohapeal, et inimesel kaasas olnud asi tegelikult kellelegi ohtu ei kujutanud, ent mõistagi saab seda öelda alles nüüd, kui demineerijad on selles veendunud. Seda ei oska ja ei peagi oskama hinnata tavalised inimesed, kes õhtul linnaliinibussis kodupoole sõidavad,“ sõnas Kirss.

„Ma panen kõikidele südamele, et relvi või lõhkekehi meenutavate esimete avalikus ruumis eksponeerimine ei ole aktsepteeritav,“ rõhutas põhja prefektuuri operatiivjuht, lisades, et ka tänase loo peategelase suhtes alustatakse kriminaalmenetlust.