Pärast parlamendis enamuse võitmist paneb Gruusia Unistus opositsioonierakonnad „seaduse kogu karmusega vastutama Gruusia elanike vastu toime pandud kuritegude eest“, teatas Ivanišvili suurel valitsuse toetajate kogunemisel Tbilisi keskväljakul, vahendab Reuters.

Ivanišvili esines kuulikindla klaasi tagant.

„Ma olen olnud Gruusia Unistuse toetaja selle asutamispäevast peale,“ ütles Ramaz Giorgadze, kes ütles, et tuli Tbilisist umbes 240 kilomeetri kaugusel läänes asuvast Tkibulist. „Jumal olgu tänatud, et ta saatis meile sellise mehe nagu Bidzina Ivanišvili.“ Giorgadze kiitis Ivanišvili investeeringuid mitmesse Lääne-Gruusia linna.

Pärast Ivanišvili kõnet esitas tema räpparist poeg Bera oma 2011. aasta loo „Gruusia unistus“, mille järgi erakond nime sai.

Ivanišvili on kujutanud laupäeval toimuvaid valimisi eksistentsiaalse võitlusena selle eest, et lääne „ülemaailmne sõjapartei“ ei tõukaks Gruusiat sõtta Venemaaga. Seda vandenõuteooriat kordas Ivanišvili ka sel nädalal antud teleintervjuus.

Esmaspäeval eetrisse läinud 80-minutises intervjuus süüdistas Ivanišvili mitmeid opositsiooni kandidaate revolutsiooni ja kaose õhutamises.

Ivanišvili ründas ka „LGBT-propagandat“ ning väitis, et läänes sunnivad vanemad oma lapsi sookinnitusoperatsioonidele ja „meeste piima“ peetakse naiste omaga võrdväärseks.

Arvamusküsitlused näitavad, et Gruusia Unistus on riigi populaarseim erakond, kuigi võrreldes 2020. aastaga on see toetust kaotanud. Siis sai Gruusia Unistus ligi 50% häältest ja parlamendis napi enamuse.