USA portaali Axios allikate sõnul saatis Iisrael reedel enne Iraani pommitamist sealsele režiimile sõnumi, kus soovitati Iraanil uuest vasturünnakust hoiduda.

„Iisraellased tegid iraanlastele ette selgeks, mida nad üldjoontes ründama hakkavad ja mida mitte,“ kommenteeris üks allikas. Üheks vahenduskanaliks oli väidetavalt Hollandi välisminister Caspar Veldcamp, kes kinnitas ka ise enne rünnakut, et vestles telefonitsi Iraani kolleegiga. „Kõik pooled peavad tegema tööd edasise eskalatsiooni vältimiseks,“ kirjutas Veldcamp sotsiaalmeedias.

Teiste allikate sõnul hoiatati Iraani, et kui see vastab omapoolse kättemaksuga, on Iisraeli järgmine löök karmim, eriti kui peaks olema ohvreid Iisraeli tsiviilisikute seas. USA valitsusest avaldati lootust, et praeguse löögiga kättemaksuahel lõppeb. Ameeriklaste prognoosi järgi tuleb Iraani vastus lähipäevadel, ent jääb sümboolseks ja uut Iisraeli rünnakut ei ajenda.

Washington Posti allikad lisavad, et Iisrael soovis õhulöökidega tekitada pigem väiksemat kahju, mis võimaldaks Iraani valitsusel rünnakuid ignoreerida ja avalikkuse ees nägu säilitada.

USA ja Iisraeli allikate sõnul oli Iisraeli esimene rünnakulaine suunatud õhutõrje vastu ja järgmised kaks raketi- ning droonibaaside ja relvatehaste pihta. Rünnak oli kättemaksuks Iraani 1. oktoobri raketirünnaku eest. Iraani teate järgi tegid Iisraeli löögid vaid piiratud ulatusega kahju.