President Zurabišvili süüdistab Venemaad väidetava valimispettuse korraldamises ja kutsub rahvast homme kella 19ks (Eesti aja järgi kell 17) Rusthaveli avenüüle meelt avaldama.

„See oli valimiste täielik võltsimine. Ma ei tunnusta neid valimisi ning ma kutsun rahvast üles ühinema ja ütlema, et me ei tunnusta neid valimisi,“ ütles Zurabišvili.

Tema sõnul ei ole varem midagi sellist toimunud. „Me olime tunnistajad ja ohvrid Venemaa erioperatsioonile, ühele uuele hübriidsõja vormile, mis korraldati meie rahva, meie riigi vastu,“ sõnas ta.

Opositsioon ei tunnusta samuti valimistulemusi

Ka Gruusia opositsioon on keeldunud valimistulemusi tunnustamast ja kutsus üles protestima, süüdistades võimuparteid põhiseaduslikus riigipöördes. Valimiste vaatlejad kinnitasid, et rikkumisi pandi toime, kuid keeldusid opositsiooni süüdistusi kinnitamast.

„Võit varastati Gruusia rahvalt,“ ütles suurima opositsioonipartei Ühendatud Rahvusliku Liikumise juht Thina Bokutšava. „Me ei aktsepteeri nende võltsitud valimiste tulemusi.“

Endine peaminister Giorgi Gahharia ütles, et väljakuulutatud tulemused ei kajasta Gruusia rahva tahet, ja kutsus üles mõistlikult protestima, et kaitsta Gruusia Euroopa-tulevikku.

Peaminister Irakli Kobahhidze tõrjus valimistejärgsel pressikonverentsil opositsiooni meeleavaldusi kui meeleheitlikku katset end oma valijate ees õigustada.

„Mõned vabaühendused ja radikaalsed erakonnad on juba kolmandat korda nelja aasta jooksul riigi põhiseadusliku korra vastu välja astunud,“ ütles ta.