Tammetõruravioolid metsiku rukolaga

Tammetõruravioolid

Melé Cafe on uus Pariisist inspireeritud kohvik Tartus, mis üllatab kampaanias eriti põnevate tammetõruravioolidega. Ravioolide taigna sisse on lisatud tammetõrudest jahvatatud jahu. Täidisena on valikus nii küülikuliha kui ka taimne versioon. Kõrval värske metsiku rukola salat.

Kopraburger röstkartulipallidega

Kopraburger

Pühajärve Spa & Puhkekeskuse pubi Otepääl on toonud metsast taldrikule haruldase kopraliha. Nende erimenüüs saab mekkida kopraburgerit koduste röstkartulipallidega. Lisaks koprale paistab Pühajärve valikus ka silma omapärane kukeseene-cappuccinosupp.

Ahjuõuna brüleekreem kuusevõrsevahu ja pohladega

Ahjuõuna brüleekreem kuusevõrsevahu ja pohladega

Hubane Jõgeva kohvik Ateljee üllatab eriti ahvatleva magustoiduga. Sügisele omased ahjuõunad ja pohlad saavad kokku hõrgult hapuka kuusevõrsevahuga. Ateljee pearoaks on aga metsik sea ja hirve kaisutus odrakruubi-metsaseene orsoto, karulaugupesto ja tšilli-pohlakastmega.

Seenetoffee ja puravikuküpsis

Seened, aga magusal kujul? Palun väga. Üks Tartu hinnatumaid restorane, Restoran Fii, on lisanud erimenüüsse enneolematu magustoidu, milles saavad kokku seenetoffeešokolaad, fermenteeritud ploom ja puravikuküpsis. Sellist kooslust lihtsalt peab proovima.

Kuuseokka-aioli ning karamellistatud põdrasammal

Viljandi restoran Villa Maria toob valikusse stiilse pearoa: musta pipra ja ürtidega maitsestatud hirvelihapihvi kuuseokka-aioli metsaseente suitsuse kartuli ja kõige muu maitsvaga. Nende magustoidust leiab võrdselt ahvatleva kuusevõrsetest valmistatud brüleekreem metsamarjade ja karamellistatud põdrasamblaga.

Tee metsik maitseretk Lõuna-Eestisse

„Metsast taldrikule“ kampaania kestab 1.-17. novembrini. Kampaaniast võtab osa üle 60 restorani ja kohviku üle Jõgevamaa, Tartumaa, Põlvamaa, Võrumaa, Valgamaa ja Viljandimaa.

Tutvu osalejate ja erimenüüdega kampaania kodulehel metsasttaldrikule.ee.

Jaga
Kommentaarid