Kuidas valmistada maitsvat kohvi kodus?
Miks maitseb teie kohv lihtsalt palju paremini, kui te ostate selle kohvikust, mitte ei tee seda kodus? Õnneks ei pea see alati nii olema. Selles juhendis jagame suurepäraseid näpunäiteid, kuidas kodus kohvi valmistada ja nautida kohvi maitseid, mis on nagu kohvikust tulnud.
Kohviveskid: Värske iga pruulimise jaoks
Kohvi on mõistlik jahvatada vastavalt vajadusele. Kuigi arvamused selles küsimuses jagunevad, on enamik inimesi nõus, et värskelt jahvatatud kohv sisaldab palju rohkem maitset ja annab palju parema lõpptulemuse. Kvaliteetne kohviveski on väga hea investeering, sest jahvatate ainult vajalikud oad, kui soovite kohvi, nii kasutate kohvi keetmisel alati „värsket“ kohvi. Kohviveski omamine võimaldab teil ka muuta jahvatuse suurust ja katsetada erinevate maitsete saamiseks ning erinevate pruulimis viisidega.
Seaded
Kaasaegsed inimesed kasutavad mitmesuguseid kohvimasinaid. Hea filterkohvimasin on aga eriti kasulik peenema kohvimaitse esile toomiseks. Mugavad filterkohvimasinad on populaarsed seadmed kohvi valmistamiseks, mis on tuntud oma lihtsuse ja võime poolest valmistada ühtlast ja maitseküllast kohvi. Need töötavad vee kuumutamise ja filtris hoitava jahvatatud kohvi üle tilgutamise teel, mis võimaldab keedetud kohvi tilkuda potti või karahvinisse. See meetod annab tasakaalustatud ja pehme maitse, mis on ideaalne neile, kes naudivad traditsioonilist kohvi ilma espresso intensiivsuseta. Neid on tänapäeval saadaval väga erinevate hindadega, kuid kui olete kord värsket tassi proovinud, ei kahetse seda enam mitte kunagi. Mõnel on juba integreeritud kohviveski, mõnel mitte. See on teie otsustada, milline neist teile kõige paremini sobib.
Kui soovite siiski kiiret tulemust, valige endale sobivaim kohvimasin, alates täisautomaatsetest kuni professionaalsete espressomasinateni. Kõik sõltub teie eelistustest. Mõned masinad sunnivad teid tootmisprotsessi sekkuma, teised teevad kõike teie eest. Mõned sobivad rohkem erikohvide valmistamiseks, näiteks filterkohvimasinad, samas kui teised võimaldavad teil valmistada erinevaid kohvijooke erinevate lisandite ja proportsioonidega.
Kasutage filtreeritud vett (ja ärge kasutage keeva vett)
Suurem osa teie kohvi sees on tõenäoliselt vesi, eriti kui te joote ainult musta kohvi või kohvi, mis on keedetud partiides või ameerika stiilis. See tähendab, et peate vee eest hoolitsema. Suur osa maailmast kannatab kareda vee all ja isegi piirkondades, kus vesi on hea kvaliteediga, ei tee paha filtreerida seda, et lisandid ja kloriidid oleks eemaldatud.
Kas vajate piimavahustit?
Kui soovite valmistada barista stiilis jooke, siis võiks olla hea mõte investeerida piimahautisse. Te olete kindlasti sadu kordi näinud kuidas barista kohvikus kohvi valmistatakse. Piima aurutatakse tavaliselt väikeses metallist kannus. Piimavahustaja võimaldab teil luua uut tüüpi jooke. Latte ja cappuccino vajavad aurutatud või vahustatud piima, nii et teil on raske valmistada nende täiusliku versiooni kodus, kui te ei saa piima aurutada. Muidugi, kui kasutate filterkohvimasinat, ei ole teil tõenäoliselt piima vaja, sest te sukeldute täiesti uutesse kohvimaitsesse, maadesse ja kultuuridesse. Aga kui sulle meeldib nii tavaline kohv kui ka sordikohv, siis on piimavahusti olemasolu kodus seda väärt.
Tutvuge kohviubadega veidi paremini
Kohvioad pärinevad üle kogu maailma ja erinevad oad võivad anda väga erinevaid maitseid. Mõned inimesed kulutavad isegi aastaid erinevate kohvisegude valmistamisele, et luua oma vajaduste jaoks ideaalne segu. Ühe päritoluga kohvid (mis tähendab, et kohv on pärit ühest farmist või piirkonnast) on suurepärane alguspunkt maitsete mõistmiseks. Röstimine on samuti midagi, mis võib mängida rolli maitses. Tume röst on tavaliselt mõruamaitselisem. Palju sõltub isiklikust eelistusest, näiteks võib teile meeldida mõru maitse või on see koos piimaga just teie jaoks sobivaima maitsega. Nii et head kohvioad, mis teile meeldivad, ja kohviveski on ideaalne duo, mis rikastab teie kööki meeldivate maitsete ja lõhnadega.
Katsetage
See on midagi, mida enamik kohvikuid teeb juba enne uste avamist. Te peaksite nägema oma armastust kohvi vastu kui võimalust eksperimenteerida ja luua jook, mida te absoluutselt armastate. Proovige erinevaid valmistamisviise ja kohvi erinevatest kohtadest. Võite katsetada kohviveskiga: erinevad jahvatussuurused ja kui palju piima te kohvi sisse panete. Peaaegu kõik selles nimekirjas olev võimaldab sulle ruumi katsetada ja luua endale isikupärane jook ja soovitud kohvielamus.
Säilitage kohvi õhukindlas konteineris, eemal päikesevalgusest
See nõuanne peaks olema kõigile teada, kuid kahjuks ei suuda paljud inimesed kohvi korralikult hoiustada. See on raha raiskamine ja tähendab, et teie kohv maitseb palju halvemini. See kaotab maitset, kui see on pikka aega päikesevalguse või õhu käes. Lihtne õhukindel konteiner võib lahendada kõik teie probleemid.
Jooge maitsvat kohvi
Kuigi teil võib olla vaja mõningaid vahendeid, et valmistada kodus maitsvat ja eksklusiivset kohvi, siis on see oskus, mida tasub õppida. Seda eriti kui olete selline inimene, kes ei saa ilma kohvita funktsioneerida. Kasutage oma kohviveskit, ärge kartke katsetada kohvimasinatega: olgu see siis filterkohvimasin või täisautomaatne kohvimasin. Sukelduge sügavale kohvimaailma. Te võite isegi säästa nende kohvide pealt, mida te iga päev ostate.