Belõi rääkis usutluses Linnalehele, et käib eesti keele kursustel kaks korda nädalas, lisaks õpib veel omal käel. “Keeleoskuse omandamine tähendab tööd. Mõistan suurepäraselt, et õppida on raske, kuid see on vajalik. Leian lihtsalt, et minu puhul kiirustati. Ei hakka lähemalt seletama,” ütles Belõi. “Praegu on minu eesmärk omandada võimalikult hea keeleoskus. Õpin pidevalt, ka nädalavahetustel. Siiski pelgan, et hakkasin pingutama liiga hilja.”

Ta lisas, et vaieldamatult on eesti keelt vaja osata nii saadiku- kui direktoriametis.

„Teate, mulle on soovitatud oma „ei kommentaari” kaitsta autoriõigustega ja iga kasutamiskorra eest raha nõuda. Siiski ei kavatse ma seda teha. Olen veendunud, et mul pole õigust eesti keele grammatikat muuta,” lisas ta.

Belõi kinnitas, et suhtleb linnavolikogus kolleegidega eesti keeles ja saab saalis räägitust aru. “Opositsioon jälgib mind pingsalt ning nad saavad suurepäraselt aru, et ma jälgin tähelepanelikult ega tegele kõrvaliste asjadega. Ühtlasi on see ka hea keelepraktika. Lisaks on volikogu dokumentidega võimalik juba varem tutvuda. Linnavolikogus õpetati mulle juba esimesel päeval, et parem on keelt hammaste taga hoida,” tähendas ta.