Pavelit süüdistati selles, et ta 11.07.2005.a kella 01 paiku Narvas aiandusühistu aiamajas kallas purjuspäi kättemaksu eesmärgil bensiiniga üle voodi ja voodis lebava endise abikaasa Jelena. Seejärel viskas ta voodile tema juurde põleva välgumihkli, et süüdata maja, kus viibisid ka nende kaks last Mark ja Toma.

Tekkinud tulekahju tagajärjel õnnestus Jelenal, kelle särk läks põlema, ja Markil põlevast majast välja saada ja seetõttu pääseda. Tekkinud tulekahju tagajärjel hukkus Toma vingumürgituse tagajärjel, teatas Viru maakohtu pressinõunik.

Paveli teod on kvalifitseeritud kui mõrvakatse kahe või enama isiku suhtes piinaval (põletamise) viisil, teise inimese mõrv piinaval viisil ning võõra asja süütamine, millega on tekitatud oht inimese elule.

Süüdistatav tunnistas oma süüd osaliselt, väites, et ei kontrollinud tol hetkel oma tegusid. Ta otsis majast tütart, kuid ei leidnud teda.

Tapmiskatse eest määras kohus Pavelile 10 aastat vangistust, tapmise eest 12 aastat vangistust ja süütamise eest 2 aastat vangistust. Kergem karistus loeti kaetuks raskema karistusega ning lõplikuks karistuseks määrati 12 aastat vangistust.

Kohtuotsus ei ole jõus. Süüdistatav soovib esitada apellatsioonkaebust, milleks tal on aega 15 päeva.