Savisaar ja Laar, kelle läbisaamine on pildiskandaali tõttu veelgi teravnenud, kohtuvad neljapäeval Tallinnas Grand Mercure hotellis ja söövad koos hommikust.

Laari nõunik Anne Osvet ütles BNS-ile, et tegemist on tavapärase kohtumisega. “Laar on sel kevadel teistegi opositsiooni esindajatega kohtunud.”

Algul märkis Osvet, et omavahel vesteldakse Edgar Savisaare initsiatiivil, kuid hiljem, kui Savisaar oma algatust eitas, parandas ta oma ütlust.

Savisaar ütles esmaspäeval BNS-ile, et peaministri büroo juhataja Matti Maasikas helistas kohtumise asjus Keskerakonna peasekretärile Küllo Arjakale.

“Päeva ja kellaaja pakkusid välja nemad, koht oli minu valida,” sõnas Savisaar. “Mina ei näe põhjust keelduda. Milleks on vaja niimoodi vassida?”

Savisaare reaktsiooni kommenteerides ütles Osvet, et ei teadnud paraku, kuidas sel korral asjad käisid. “Tegemist on ammu kavandatud kohtumisega ja varasematel kordadel on tõepoolest Savisaar ise kokkusaamist taotlenud.”

Savisaar omakorda kinnitas, et pole ise kordagi taotlenud Laariga kohtumist, kuigi tal pole midagi ka selle vastu.

Ta meenutas, et aprillis enne Isamaaliidu suurkogu vahendas talle Laari soovi kohtuda isamaaliitlasest endine Tallinna linnapea Jüri Mõis. Toona jäi kokkusaamine aga ära.