Tasuta meditsiiniteenust pakub OÜ Koduõde. Peale sauna ootab saunalisi soe supp, piparkoogid ja “Postipaja” kringel, teatas MTÜ Oleviste hoolekanne liige Riina Vändre.

MTÜ Oleviste hoolekanne tahab lisaks kodutuse probleemide leevendamisele tähelepanu juhtida kodutuse tekkimise tagamaadele, mis mitte ainult jõulude ja külmade ilmade saabudes, vaid aastaringselt saadavad toimetulekuraskustega inimesi.

“Ühtlasi kutsume linnakodanikke osalema traditsioonilisel kodutute kontsert-jõulupuul, mis toimub Oleviste kirikus 27. detsembril kell 14.00. Kodututele esinevad ürituse patroon Reet Linna, laulja Raimondo Laikre ja Oleviste koguduse segakoor Effataa. Üritus on igaühele võimaluseks anda ka oma panus kommikoti või muud söögikraami näol kodutute toidulaua rikastamiseks.”

MTÜ Oleviste hoolekanne hoiatab, et 2008. aastal võib süveneda majanduslik ebakindlus, mis paraku mõningase tööpuuduse kasvades toob kaasa probleeme nendele peredele, kus inimesed kaotavad töö ja sissetuleku. “Selles valguses tuleb õppida mõtlema senisest alahoidlikumalt, tulevikku suunatult ja mitte teha kergekäelisi kulutusi. Parim soovitus kasvava ebakindluse olukorras on mitte võtta uusi kohustusi ja laene, tuleb pigem säästa ja raha hoida halvemateks aegadeks,” seisab pressiteates.

“Vajadusel tuleb valmis olla oma tarbimisharjumiste muutmiseks ning läbi mõelda, kuidas oma kulutusi vähendada. Parim vahend on hoida konservatiivset joont isiklikes rahaasjades ning mitte plaanida uusi kulutusi lootuses tulevastele suurematele sissetulekutele.”

MTÜ kutsub üles nii uuel aastal kui ka edaspidi enam märkama enda kõrval lähedasi, sõpru, töökaaslasi ning vajadusel õlga alla panema riskipiirile või raskustesse jäänud inimestele.

Üritusi korraldab MTÜ Oleviste hoolekanne koostöös Tallinna sotsiaaltöökeskuse ja Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametiga.