Hollywoodi märulifilmide täht Schwarzenegger, kes nimetab end oma poliitilistelt vaadetelt mõõdukaks vabariiklaseks, lubas, et asub toetama Vietnami veteranist endise Arizona kuberneri John McCaini kandidatuuri presidendivalimistel, teatab Reuters.


Schwarzeneggeri toetus võib osutuda otsustavaks ning muuta McCaini novembrikuus toimuvatel presidendivalimistel vabariiklaste esinumbriks Californias, mis kuulub nende 20 osariigi hulka, kes annavad tooni järgmisel nädalal toimuval nn superteisipäeval.


Ajaleht The Los Angeles Times oletab, et nähtavasti andis Schwarzeneggerile otsustava tõuke endise New Yorgi linnapea Rudolph Giuliani eemaldumine valimisvõitlusest.



“Schwarzenegger on nende mõlema, nii McCaini kui Giuliani hea sõber,” selgitas olukorda ajalehe allikas ning lisas: ”Giuliani kõrvaleastumine muutis Schwarzeneggerile valiku kergemaks.”


Viimaste küsitluste andmetel juhib McCain oma põhirivaali Massachussetsi kuberneri Mitt Romney ees ligi kahekordse häälteenamusega, ehkki ligi pooled küsitletuist lisasid, et võivad oma valikut vahetult enne valimisi muuta.