"Külmade ilmade saabumine toob igal aastal kaasa kodutute tungimise tühjalt või osaliselt tühjalt seisvatesse hoonetesse nn Kopli liinidel. Et omavoliliselt hõivatud ruumides puudub üldjuhul elekter, kasutatakse nende kütmiseks ja valgustamiseks lahtist tuld, millega kaasneb tuleoht nii hoonetele kui ka seal seaduslikult elavatele elanikele," teatas Põhja-Tallinna valitsuse avalike suhete juht.

Seoses vajadusega olukorda kontrollida, korraldasid politsei, päästeamet ja Põhja-Tallinna valitsus eile piirkonda ühisreidi, millest võtsid osa ka Tallinna munitsipaalpolitsei ja piirkoda hooldava firma Nisurem töötajad.

Reidi käigus kuulati ära hoonetes seaduslikult elavate elanike avaldused seoses omavoliliselt hõivatud korterites elavate isikutega. Samuti tuvastati politsei poolt kõik hoonetes omavoliliselt elavad inimesed, kontrollimaks, et nende hulgas pole tagaotsitavaid või muude õigusrikkumistega seotud isikuid. Omavoliliselt elamispinna hõivanud isikutele tehti suuline ettekirjutis pinna vabastamiseks nädala jooksul. Nimetatud tähtaja möödudes tehakse järelreid selle korralduse täitmise kontrollimiseks. Päästeameti töötajad omalt poolt kontrollisid tühjalt seisvate hoonete suletust võõrastele isikutele.

Politseireid kestis kolm tundi ning töö efektiivsuse tagamiseks olid kontrollijad jagatud kahte gruppi. Kontrolli lõppedes leidsid kõik osapooled, et operatsioon täitis oma eesmärgi ning sellega vähendati oluliselt riski isikute omavoliliseks asumiseks tühjalt seisvatesse hoonetesse ja korteritesse. Antud piirkonnas seaduslikult elavad elanikud leidsid, et taolised reidid aitavad oluliselt ohjata omavolilist korterite hõivamist ja taoliste omavolitsejate ülbust seaduskuulekate inimeste suhtes.