Delfi lugeja pootl saadetud fotovihje peale läks fotograaf uurima, kas tõesti on elu pealinnas nii karmiks läinud, et inimesed suisa lumes magama peavad.

“Elanikke kodus polnud, küll aga näha, et jalajäljed olid vähemalt tänased. Karm elu,” kommenteeris jahmunud fotograaf külma eluaset. 

Vaata rohkem pilte SIIT.

Tallinnas on kodututele kaks ööbimiskohta: öömaja Alasi 8 ja varjupaik Kopli 79, kus on kokku 120 kohta; detsembris avati külmaperioodiks täiendavad 25 kohta ka Männiku tee 92.

”Paraku on kodutus kui sotsiaalne probleem ka kõige jõukamates riikides ning seda täielikult likvideerida ei ole võimalik. Alati leidub inimesi, kes ei suuda ja ei taha kohaneda pakutavate võimalustega ja eelistavad vaba elustiili ühiskondlikele raamidele,“ on tõdenud Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse juht Kersti Põldemaa.

Lisaks öömajadele ja varjupaikadele on Tallinnas rajatud eluasemeprobleemidega inimestele sotsiaalmajutusüksused. Tallinna neljas sotsiaalmajutusüksuses, mis asuvad Akadeemia tee 34, Tuulemaa 6, Kauge 4 ja Paljassaare tee 35 on kodu leidnud 385 inimest.

Tööpäevadel saavad kodutud käia Tallinna Hoolekande Keskuse päevakeskuses Suur-Sõjamäe 6a, sealt saab ka riideabi ja sotsiaalnõustamist.