Liis Haavel oli kohtus õigel ajal kohal. Kohtunik lükkas kell 9.30 algama pidanud istungit viie minuti kaupa edasi ning kell 9.45 teatati, et kuna Vello Loit pole kohale tulnud, siis toimub istung neljapäeval, 11. veebruaril.

Haavel põhjendas Loidi hilinemist sellega, et mees läks last ära viima ja autot parkima.

Kell 9.49 astus trepist üles Loit, kes ähkides teatas, et autot polnud kusagile parkida. Lõõtsutades siirduti tagasi saali, kus siis pärast kaheminutilist telekaamerate ees praadimist tuli kohtusekretärilt karm otsus: 11. veebruar kell 9.

Pealtnägijate sõnul ütles Vello Loidi kaitsja Sven Sillar oma kaitsealuse hilinemist kommenteerides, et küllap on kohtunik nüüdseks nii vihale aetud, et “keevitab paar aastat otsa”.

Jaanuari lõpus nõudis Põhja ringkonnaprokurör Vallo Kariler Haaveli (30) süüdimõistmist kõigis süüdistuses toodud kuriteoepisoodides ning tema karistamist reaalse nelja aasta, nelja kuu ja 12 päeva pikkuse vangistusega.

Koos Haaveliga kolmes pettuses osalenud Vello Loidile (45) taotles prokurör tingimisi kahe aasta, nelja kuu ja 23 päeva pikkust vangistust ning Haaveliga ühes pettuses osalenud Raivo Palmrele (59) tingimisi ühe aasta ja kuue kuu pikkust vangistust.

Prokurör Kariler palus kolmikult mõista välja vastavalt nende osalusele kuritegudes kõikide kannatanute tsiviilhagid kokku 2 090 805 krooni.

Ringkonnaprokurör süüdistab Haavelit kokku kümnes kuriteoepisoodis, millest kolm pani ta süüdistuse kohaselt toime koos Loidiga. Kõik need kolm episoodi on seotud kinnistute väljapetmisega.

Haavelit süüdistatakse nelja kinnistu, nelja sülearvuti ja nelja mobiiltelefoni väljapetmises ajavahemikul 2002.-2005. aastani. Kannatanud on eranditult eakad inimesed.

Kumbki süüdistatavatest ei ole end neile esitatud kuriteoepisoodides süüdi tunnistanud.

Haaveli kohtuprotsess on veninud ning istungid on ära jäänud eri põhjustel. Liis Haavel on vahetanud oma advokaate ning jõudis vahepeal sünnitada lapse.