Presidendi vastuvõtult leiab ligi 12 000 suupistet
“Carmen Catering toitlustab 24.veebruari vabariigi aastapäeva vastuvõttu sel aastal seitsmendat korda. Sel aastal on menüü kokku pannud koostöös Ribe peakokk Jevgeni Jermoškin ja Carmen Cateringi peakokk Dmitri Haljukov,” sõnas Delfile Carmen Cateringi tegevjuht Relika Tiik.
Kõik toidud valmistatakse Carmen Cateringi kokkade poolt. “Ehkki igal aastal on lähteülesanne nö sama, peab igal aastal lähenema siiski erimoodi. Selles mõttes ei saa eristada, kas lihtsam või keerulisem, see on alati eriline projekt ja kokkadele väljakutse,” selgitas ta.
Menüü koostamisel on lähtutud printsiibist — lihtne, kuid sündmusele vääriline, Eestimaale ja eestlastele iseloomulik toit. “Kogu Eesti kulinaaria liigub lihtsuse poole, seda on meiegi kokad oma menüüd koostades arvestanud. Kindlasti jälgitakse, et ei toimuks priiskamist kuid et sündmus saaks väärikalt toitlustatud,” kinnitas Tiik ning lubas, et toiduüllatused selguvad 24. veebruaril Tartus.
Carmen Catering valmistab kõik toidud oma köögis, mis asub Tallinnas. Osaliselt pannakse suupisted kokku Tartus (need mis ei kannata valmiskujul transportida), kindlasti antakse viimane lihv veel kohapeal ja kandikutele välja laotakse samuti Tartus kohapeal. Frens Catering valmistab oma tooted Tartus oma köögis.
Tooraine ettevalmistus algab paar päeva varem ja sellega on seotud ligikaudu 10 kokka.
Carmen Cateringilt on tellitud 4950 soolast suupistet ja 900 magusat suupistet. Ja umbes samapalju siis ka Frens Cateringilt.