Kaks politseinikku said kergelt haavata ja viidi haiglasse. Tulistaja, Californiast pärit 36-aastane John Patrick Bedell suri mõni tund hiljem haiglas. Tulistamise motiiv pole teada, teatab Associated Press.

On olemas märke, et Bedell võis olla pettunud USA armees ja tal olid kahtlused 2001. aasta 11. septembri terroriaktidega seoses.

Bedell kirjutas internetis, et tema eesmärk on seada jalule õiglus merejalaväe koloneli James Sabow’ surma asjus. Sabow leiti 1991. aastal surnuna oma California kodu aiast. Surm kuulutati enesetapuks, kuid selle ümber on tekkinud mitmeid vandenõuteooriaid.

Bedell kirjutas, et Sabow’ juhtum on samm edasi selliste sündmuste, nagu 11. septembri terroriaktid, kohta tõe väljaselgitamisel.

Tulistaja kõndis Pentagoni metroojaama kontrollpunkti juurde ilmse sooviga ülihoolikalt valvatud hoonesse sisse pääseda. „Ta pani käe taskusse, võttis välja relva ja hakkas paari meetri pealt tulistama,” ütles Pentagoni politsei ülem Richard Keevill. „Ta oli väga rahulik. Tema näol polnud mingeid emotsioone.”

Keevilli sõnul tuli tulistamine valves olnud politseinikele täieliku üllatusena. Kui Bedell käe taskusse pani, arvasid nad, et ta võtab sealt näitamiseks dokumendi.