See, et tegemist on agendiga, oli kõigile teada. "Kõik teadsid sellest," rääkis punkar Delfile.

"Sildam oli ajakirjanik ja kirjutas aeg-ajalt punkaritest artikleid," rääkis ekspunkar, et Varblases istumine oli noorel ajakirjanikul justkui õigustatud.

"Ma ei mäleta, et Sildam oleks punkaritele sitta keeranud," meenutab ekspunkar Toomas Sildamit hea sõnaga ning lisab, et tollal olid agendid praktiliselt kõik ning seda praegu mehele ette heita on pisut kohatu.

Hoopis eredamalt on ekspunkaril meeles aga Kalle Klandorf, kelle käitumine oli tihti toores ja ebameeldiv. Näiteks meenutab mees üht Varblases toimunud sünnipäevapidu, kus keset peomeeleolu Klandorf saatjaskonnaga kohvikusse sisse astus ning konfiskeeris ühelt punkarilt fotoaparaadi. Noore punkari sõnul oli Klandorfi käitumine alati ülbe ja lai.

"Jõhker siga!" ei suuda ekspunkar veel praegugi emotsioone kontrolli all hoida.

Loo kommentaariks saime Toomas Sildamilt sama selgituse, mis on ilmunud tänases Eesti Ekspressis.

"Klandorfi mind puudutav jutt - ja hiljem on sellest kõigest kümneid kordi Eesti meedias kirjutatud - pärineb 1992. aastast, kui mina kirjutasin ajakirjanikuna Klandorfi mõne alluva väidetavatest vägivallatsemistest, mida prokuratuur toona uuris. Eks Klandorf siis otsustas, et parim kaitse on rünnak ning tähelepanu tuleb temalt ja ta alluvatelt mujale viia. Kasutasin siis ja kasutan ka praegu tema loo kohta sõna “absurdne”. Kuid aja jooksul on absurdsuse kontsentratsioon kasvanud. Lõpetuseks: minul ei ole Eesti riigi ja riigi vastavate asutuste ees midagi varjata."