„Riigikogu otsustas selle riikliku tähtpäeva ellu kutsuda austuseks vanavanematele. Loodetavasti aitab taoline tähtpäev hinnata veelgi kõrgemalt vanavanemate rolli perekonnas. Meie lapsed vajavad oma vanaisasid, kelle elutarkusele toetuda, ning vanaemasid, kellel ei saa kunagi otsa koogid ega kallistused.“

„Hoolimine eakatest ja neile elamisväärse pensioni tagamine on üks meie riigi peamistest ülesannetest. Viimase viie aasta jooksul on küll pensionid kahekordistunud, kuid kui veel praegu elab 39 protsenti pensionäridest vaesusriskis, siis on meie kõikide moraalne kohus vaesuses elavaid eakaid paremale järjele aidata,“ ütles Ansip.

Septembri teise pühapäeva nimetamine vanavanemate päevaks on roheliste fraktsiooni algatus. Roheliste liige Marek Strandberg on Delfile öelnud, et üks päev aastas võiks olla selline, kus pöörataks tähelepanu vanavanematele. “Kui kalendrisse kirjutatakse mingi tähtpäev, siis inimesed toimetavad selle tähtpäeva ümber, inimesed on ajast ja aja nähtusest sõltuvad,” ütles Strandberg.