Kolmapäeval õppusele saabunud jalaväepataljon harjutab järgmise viie päeva jooksul koostööd eri lahinguliikides, teatas kaitsejõudude peastaap.

Väljaõpe algas kahepäevase viivituslahingu harjutusega, mille raames rajasid jalaväelased viivituspositsioonid ja peagi reservi minevatest ajateenijatest koosnev pataljon alustas vastase kinnihoidmise ja liikumise aeglustamisega.

"Jalaväepataljoni harjutuse eesmärk on pataljoni koostegevusõpe, et kaitseväe erinevates väeüksustes väljaõppe saanud allüksused oleksid võimelised võitlema ühtse jalaväepataljonina kõigis maaväe lahinguliikides," ütles 1. Jalaväebrigaadiülem kolonelleitnant Urmas Nigul.

Viivituslahingu harjutusele järgneb täna algav kaitselahingu harjutus ning pärast kaitset läheb pataljon üle rünnakule.

Kevadtormil osalevad üksused jätkavad koostööõppe järel lahinguülesannete täitmisega, mille käigus hinnatakse jalaväepataljoni ja teiste brigaadi allüksuste koostööd ning võimet tegutseda erinevates lahinguolukordades.

Õppuse Kevadtorm 2011 põhiraskus on kokkuharjutaval Jalaväepataljonil, mille sõdurid lähevad pärast Kevadtormi reservi. Pataljon koosneb kaitseväelastest, kelle väljaõpe algas eelmisel suvel ja sügisel erinevates väeosades nagu Vahipataljon, Viru Jalaväepataljon ja Kuperjanovi Jalaväepataljon.

Kevadtorm 2011 on jagatud kolme põhilisse etappi: ümberpaiknemine, koostegevusõpe ja lahinguülesannete täitmine.

Kevadtorm 2011 lahinguruum hõlmab kolme maakonda: Tartu, Põlva ja Võru. Peamine tegevus on Haaslava ja Ahja (6.-12.mai) ning Kõlleste ja Vastse-Kuuste (14.-19.mai) valdades. Põgusamalt jäävad õppuse alasse ka Võnnu, Mooste, Kanepi, Kambja, Laheda, Mäksa ja Põlva vallad.