“Ajakirjanik peab olema psühholoogiliselt valmis, et tema terava sule ette jäänud inimene võib talle halvasti öelda,” ütles Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor Tammerk BNS-ile, kommeteerides poliitik Jürgen Ligi ja SL Õhtulehe ajakirjaniku konflikti.

Tammerk märkis, et ajakirjanik peab arvestama ka sellega, kui negatiivse kangelase pahameeleavaldus ajakirjaniku peale võtab isiklikult solvava pöörde. Tammerk nentis, et ähvarduste saamisel peaks ajakirjanik selle oma julgeoleku huvides siiski kindlasti avalikustama.

SL Õhtulehe ajakirjanik Katrin Pauts kirjutas teisipäeval, et reformierakondlane Jürgen Ligi saatis talle pärast üht ajalehekirjutist elektronkirja, milles avaldas lootust, et ta ei saaks kunagi lapsi.

“Kui ma saan kirja avaliku elu tegelaselt, tuntud poliitikult Jürgen Ligilt, kus ta pärast enda kohta ilmunud ajalehenuppu nimetab mind lihunikuks ja laibamõnitajaks, kes — nagu ta lootust avaldab — ei tohiks kunagi saada lapsi, siis seda ma enam küll mõista ei suuda. Riigikogusse kandideeriv poliitik, laste isa, neab ära noore naise,” kirjutas Pauts SL Õhtulehe arvamusküljel.

Ligi nimetas isikliku kirjavahetuse avalikuks tegemist kahetsusväärseks, väites, et selles sisalduvaid kujundeid on otseste väidetena refereeritud.

“Olen enda arvates jõudnud ajakirjanikuga inimlikule mõistmisele, meie vahel pole halbu tundeid ning minu kirjavahetuses kasutatud kujundid pole kuidagi tõlgendatavad isiklikult ajakirjaniku vastu suunatutena,” ütles Ligi teisipäeval BNS-ile.