Demjanovi sõnul on vanas Euroopa kultuuris vein põllumajandussaaduse produkt ja seda ei sõimata alkoholiks. “Õlut peetakse aga vedelaks leivaks,” teab ta. Demjanov kinnitab, et ei propageeri veini, õlle ega muu alkoholi lausjoomist, ent nii vein kui ka õlu on toidukultuuri väärikad esindajad ja lahutamatud osad, kirjutab Õhtuleht.

Saadikud Juku-Kalle Raid ja Igor Gräzin vastavad küsimusele, kas riigikogu kohvikus peaks alkohol saadaval olema, küsimusega, et miks ei peaks olema. Raid rõhub tõsiasjale, et alkohol on müügil ka kõigis teistes puhvetites, sealhulgas Teaduste Akadeemia, tele- ja raadiomaja söögikohtades.

Hea Delfi lugeja, kas sinu arvates on riigikogu puhvetis alkoholi müümine õigustatud? Kas rahvasaadikule on kohane töö ajal alkohoolsei jooke manustada? Milline on alkoholipoliitika ettevõttes või asutuses, kus sina töötad?

Pane oma arvamus kirja artikli kommentaaridesse või saada aadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka Rahva hääle vormi.