Erik Terk töötas aastatel 1978–1989 Eesti majandusjuhtide instituudis, pidades loenguid juhtimisalase otsustamise, rakendusliku süsteemanalüüsi ja strateegia teemadel. 1990ndate aastate algul töötas ta majanduse aseministrina.

Seejärel käivitas Terk spetsiaalse Tuleviku-uuringutega seotud keskuse, esialgu mittetulundusühinguna tegutsenud Eesti Tuleviku-uuringute instituudi. Ta jätkas ka õppejõupraktikat nii mitmesugustel koolituskursustel kui ülikoolide juures (EBS, Tartu ülikool, Tallinna ülikool). Tallinna ülikoolis on Terk lugenud üliõpilastele loenguid majandusarengu üldprobleemide, üleilmastumise majanduslike aspektide ja strateegiakujundamise teemadel.

Tallinna ülikooli Eesti Tuleviku-uuringute instituut tegeleb erinevate stsenaariumide, prognooside ja strateegiliste analüüside koostamisega. Näiteks võib tuua „Säästva Eesti“, Eesti ruumilise arengu baasdokumendi „Eesti-2010“, Tallinna arengustrateegia, Harjumaa arengustsenaariumite koostamise, eurointegratsiooni mõjude uurimise, Eesti ja Soome ning samuti kolme Balti riigi integratsioonistsenaariumide koostamise. Hetkel analüüsib instituut muuhulgas Helsingi ja Tallinna linnaregioonide transpordi- ja linnaplaneerimise alase koostöö perspektiive.

Terk kuulub ajakirja European Planning Studies toimetuskolleegiumi, on olnud rahvusvahelise rakendusliku süsteemanalüüsi instituudi nõukogu ja Eesti arengufondi nõukogu liige.

Erik Terk on alates 2010. aastast Tallinna ülikooli Tuleviku-uuringute ja strateegilise juhtimise professor. Terki ametiaeg Tallinna ülikooli Tuleviku-uuringute instituudi direktorina kestab 1. jaanuarist 2012 kuni 31. detsembrini 2016.