Hellenic Bank’i Kreeka osakonnas töötav Strepetova ütles, et kuigi tema oma abikaasaga on mõlemad töötavad inimesed ja seega paremas seisus kui paljud teised, siis tegelikult on elu läinud kõigil seal järjest raskemaks, hoolimata palganumbrist.

„Olen mõelnud isegi, et peaksin midagi Eestisse ostma, midagi kindlat, juhuks, kui siin halvasti läheb,“ üteb ta, kuid kinnitab nii nagu kõik ülejäänudki, et ei ole näinud suuremat sorti raha väljavõtmise paanikat.

„Kõik on kuidagi katki siin,“ arutleb Strepetova ja toob näite, et kui tema poeg läks esimesse klassi eelmisel sügisel, siis ei suutnud kool poisile õpikuid anda. Kuna Kreeka haridussüsteemis on õpikud sellised, et iga laps kasutab seda ka kirjutamiseks ja ülesannete lahendamiseks, siis jäi mullu esmakordselt kooli minejatel aabits lihtsalt kätte saamata.

Aga see pole ainult tema mure. Strepetova märgib, et ka tema ülemuse lõpuklassis käiv poeg ei saanud lõpueksamite jaoks (riigieksamid, nagu meil Eestis, mis otsustavad sinu ülikooli sissesaamise) raamatuid. Kui ülemus läks poodi õpikuid otsima, et need enda raha eest välja osta, tuli välja, et neid polegi viimasel ajal trükitud. Mis tähendab, et isegi kui sul on raha, ei pruugi see sind mõnes situatsioonis aidata.

Lähemalt loe Irina perekonnast ja elust Kreekas esmaspäevasest Eesti Päevalehest.