"Õpetajad mäletavad hästi, kuidas abilinnapea Tiia Teppan aasta tagasi linnavolikogus kinnitas, et Tartu linnavalitsuse kindel soov on hoida ikka kooli- ja lasteaiaõpetajate palgatasemed omavahel vastavuses," rääkis õpetajate ametiühingu juht Kalle Kalda.

Kalda sõnul oli seda tore korrutada siis, kui riik üldhariduskoolide palga alammäärasid ei muutnud. "Nüüd, kus kooliõpetajate alampalk tõuseb, on abilinnapea vait ja kindel soov kadunud," nentis Kalda.

"Eestis puudub läbimõeldud ja süsteemne palgapoliitika kahjuks ka riigil ja kohalikel omavalitsustel, mitte ainult erasektoris," tõdes ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga. "Madalad palgad annavad tunnistust võimu lühinägelikkusest ja vastutustundetust käitumisest."

Hetkel saab lasteaias töötav kõrgharidusega õpetaja palgapäeval kätte 497 eurot, ülejäänud töötajad oluliselt vähem.

Olukorra tõsidust kinnitasid Tartu lasteaiaõpetajad kevadel, kui enamik neist toetas ühepäevase töökatkestusega kooliõpetajate palganõudmisi vabariigi valitsusele.

600 lasteaiaõpetajast on mõningane töötasu kasv planeeritud ainult 57 erirühma pedagoogile, kokku on Tartu lasteaedades aga 1138 töötajat.

Tartu 2013. aasta eelarve esimene lugemine toimub volikogus 6. detsembril.