Lääne-Virumaal Sõmeru vallas Aluvere viaduktil juhtus esmaspäeva hilisõhtul liiklusõnnetus. Möödasõitu alustanud haagisega veoauto põrkas kokku kolme autoga ja sõitis läbi viadukti piirete viaduktist alla. Veokijuht suri saadud vigastustesse kohapeal.

Allan Kasesalu sõnul vastavad selle 1963. aastal ehitatud ja 1995. aastal remonditud viadukti piirded nõuetele vaid osaliselt.

"1995. aastal remondi käigus paigaldatud piirete postid on osaliselt amortiseerunud ja kinnituste kohad ei ole kaasaja mõistes kõige paremini lahendatud," selgitas Kasesalu Delfile Aluvere viadukti piirete puuduseid.

"Kuid rõhutaksin veel kord, et ka nõuetele vastavad piirded pole mõeldud täitma n-ö betoonseina ülesannet ning suure massiga ja suurel kiirusel sinna sööstvat sõidukit teel hoidma – suure nurga all vastu piirdeid kihutav veok murrab ka kõikidele kaasaja nõuetele vastava silla- või teepiirde," rääkis Kasesalu.

Aluvere viadukti piiretest läbi sõitnud veok tekitas neisse augu. "Viadukti konstruktsiooni seisukord ei võimalda hetkel kasutada nõuetekohast piiret ning seepärast paigaldatakse esialgu sinna vaid ajutine piire," selgitas Kasesalu, milline remont piirdeid ees ootab.

Päris välja Aluvere viadukti piirdeid enne teelõigu remonti ei vahetata. "Kaasaegse piirde paigaldamine tuleb päevakorda koos viadukti rekonstrueerimisega, milleks tuleb leida vahendid," sõnas Kasesalu.

Ta lisas, et spetsialistid hindavad lisaks ka vajadust piirata sel lõigul kiirust.