ANNA TEADA, kas tahaksid süüa laboris kasvatatud liha?
Eile esitlesid Hollandi Maastrichti ülikooli teadlased Londonis hamburgerit, mis valmistati laboris kasvatatud lihast. Kas see oli samm maailma näljaprobleemide lahenemise suunas? Kas edaspidi võime lehmad rahule jätta ja süüa burgerit süümepiinadeta?
Laboris kasvatatud lihaskiududest valmistatud pihvi väljatöötamise peale kulus 250 000 eurot. Projekti potentsiaalsete kasudega võrreldes on loomulikult tegu pea olematu summaga.
Kariloomade kasvatamise peale kulub meeletult palju ruumi ja vett ning nad toodavad kasvuhoonegaasi. Praeguse prognoosi järgi on meid 50 aasta pärast 7 miljardi asemel juba 10. Planeedil puuduvad ressursid, et niisugust inimmassi traditsioonilisel viisil lihaga toita.
Projekti eestvedaja doktor Mike Post väidab, et liha kasvatamine laboris kulutab 90 protsenti vähem vett ja 70 protsenti vähem energiat kui lehma kasvatamine.
Kuuldavasti oli esimene tehislihaburger pisut kuiv ja mage, kuid see oli alles esimene.
Hea lugeja, kas sina sööksid säärasel moel valmistatud liha? Teeksid sa seda hea meelega või tuleks sind peibutada tunduvalt odavama hinnaga?
Mida niisugusest argengusuunast üldse arvata?
Avalda arvamust kommentaariumis või kirjuta rahvahaal@delfi.ee !