Nelja meetri kõrgune ja 12 meetri pikkune skulptuur koosneb lumekristalle sümboliseerivatest meetrikõrgustest moodulitest, mille autoriteks on maastikuarhitekt Anna-Liisa Unt ja skulptor Anne Rudanovski.

"Skulptuuri ja kõige sellega kaasneva idee oli pöörata pühade ajal tähelepanu rohkem arhetüüpsele talvele ja vähem kommertsjõuludele. Toome fookusesse puhtad pinnad, ausad materjalid, valguse ja helielamuse. Installatsiooni loomisel oleme lähtunud looduse loogikast – skulptuuri moodulid järgivad lume ja jää kristallilisi vorme,“ kirjeldas jõulukujunduse üks autoritest Anna-Liisa Unt.

Moodulite külgedeks on perforeeritud vineerplaadid, mis valguse ja varjude dünaamilise vaheldumise kaudu annavad võimaluse kogeda lummavat vaatemängu. Installatsiooni lahutamatuks osaks on Ardo Ran Varrese helikujundus, mis üllatab installatsioonist läbijalutajat helidušina.

Installatsioon loob ka tingliku lava advendipühapäevadel toimuvatele tegevustele ning igal reedel, laupäeval ja pühapäeval kell 16.30 ja 17.30 projitseeritakse skulptuuri pinnale videoetendus "Helisev talv" (autorid Kerttu Kruusla, Ardo-Ran Varres).

„Installatsioon loob elamusliku ruumikogemuse - selle keskel jalutaja saab osa ainulaadsetest heli- ja valgusmängudest. Usun, et sellest kunstitööst osasaajaile pakutakse tänavu väga meeldejäävaid jõuluelamusi,“ ütles abilinnapea Tiia Teppan Tartu linna uudset jõulukujundust kommenteerides.