„Nečas lükkab kõik süüdistused tagasi, uskudes, et poliitiline tegevus kriminaliseeriti,“ ütles Lžičař České Noviny vahendusel.

Hiljem ütles Lžičař Tšehhi televisioonile (ČT), et Nečas peab kohtuasja kättemaksuks tema esitatud kaebuse eest õiguskaitseorganite esindajate vastu.

Väidetav altkäemaksu andmine viis Nečasi paremtsentristliku koalitsioonivalitsuse kukkumiseni eelmise aasta juunis.

Nečasit süüdistatakse selles, et ta aitas ära osta oma erakonna kodanike demokraatliku partei (ODS) kolm mässulist liiget Petr Tluchoři, Marek Šnajdri ja Ivan Fuksa, et nad parlamendi liikme kohast loobuksid, et suruda läbi otsustava tähtsusega seadus, millele nad vastu olid. Vastutasuks anti hästitasustatud ametikohad riigiettevõtetes.

Tluchoři advokaat Marek Nespala ütles uudisteagentuurile ČTK, et kui Nečasi süüdistus on seotud varasema süüdistusega Tluchoři vastu, on olukord absurdne.

Tšehhi ülemkohus otsustas eelmisel aastal, et kolme parlamendi liikme tegevust enne parlamendist lahkumist kaitseb nende saadikupuutumatus. Samuti ei ole neid võimalik süüdistada parlamendist tagasiastumises.

Kohus otsustas, et Nečas seevastu ei ole politsei ja prokuratuuri ees immuunne ning temale võib seega süüdistuse esitada.

Sama asja eest seisab süüdistustega silmitsi ka Nečasi endine kantseleiülem Jana Nagyová, kellega endine peaminister hiljem abiellus.

Samuti esitati süüdistus Fuksa endisele asetäitjale ajast, kui ta oli põllumajandusminister, Roman Bočekile. Nagyovád ja Bočekit süüdistatakse Nečasi õhutamises altkäemaksu lubama.