Päästjad jätkavad kadunud inimeste otsinguid merest.

Praeguseks pole teada, kas laeva reisijate nimekiri vastas tegelikkusele. Algselt räägiti laeval olnud 478 inimesest. Itaalia transpordiministri
Maurizio Lupi sõnul on võimalik, et osa reisijaid oli broneerinud koha, ent jätnud reisile tulemata.

Samas on evakueeritute seas isikuid, kes polnudki reisijate nimekirjas, vaid olid laevale pääsenud ilma piletita, kirjutab Yle.fi.

Kreekast Patrasest Itaaliasse Anconasse teel olnud laeval sai tuli alguse ilmselt autotekilt, kust see levima hakkas. Reisijad kirjeldasid paanikat, kui kuumus kasvas, ning seejärel külmetamist välistekkidel päästmist oodates.

„Me oleme väljas, meil on väga külm, laev on suitsu täis, laev põleb endiselt, põrandad keevad, kajutitest allpool peab olema põlenud alates kella viiest, laevad, mis tulid, on läinud ja meie oleme siin. Nad ei saa meid peale võtta,“ kirjeldas üks reisija olukorda Kreeka telekanalile Mega.

Inimesi päästeti laevalt helikopteritega.

Enamik neist on üle viidud teistele läheduses asuvatele laevadele, kuid mõned on viidud alajahtumise tõttu otse haiglatesse.

Appi tulnud kaubalaevad võtsid ritta, et kaitsta Norman Atlanticut lainetuse eest ja aidata nii päästmisele kaasa.

„See on keeruline päästemissioon... Nähtavus on vilets ja ilmastikutingimused keerulised, aga me oleme enesekindlad, sest piirkonnas on hea hulk laevu,“ ütles Kreeka kaubalaevastikuminister Miltiadis Varvitsiotis.

Hiljem ütles Varvitsiotis, et tuli on osaliselt kontrolli alla saadud.

Enamik pardal olnutest on kreeklased, kuid on ka itaallasi, türklasi, albaanlasi, sakslasi ja mitmete teiste riikide kodanikke.

Seni pole selge, mis võis tulekahju tekitada.

Laeva omanikfirma Visentini grupi tegevjuht Carlo Visentini ütles, et parvlaev läbis hiljutise tehnilise ülevaatuse vaatamata ühe tulekindla ukse „kergele rikkele“, mis olevat inspektorite meeleheaks parandatud.