Sama hoonega seoses alustas politsei kümme aastat tagasi kriminaalmenetlust, sest 18. sajandi aadlipalee ümberehitajat süüdistas muinsuskaitse kaitse all oleva mälestise rikkumises.

Agilan laskis lammutada vanad katusekonstruktsioonid ja muutis oluliselt katusekuju, et väidetavalt sellele ühte korrust peale ehitada. Ehitaja sai ehitusloata ehitamise eest 30 000 krooni trahvi ja hotellile anti korraldus katus taastada sellisena, nagu ta kunagi oli.

Viktor Šapovalov oli aga kurikuulus selle poolest, et teda peeti üheks kunagise Permi allilmarühmituse liidriks ajal, kui Linnuvabriku grupeering 1993. aasta suvel Tallinnas Vabaduse väljakul pommirünnaku korraldas.

26. augustil 1993 sõid Permi grupeeringu mehed Sergei Podšivalov ja Aleksander Siirak õhtust linna nooblimas restoranis Gloria. Kui venelased pärast õhtusööki Vabaduse platsil pargitud džiibi juurde läksid, kärgatas Estonian Airi piletikassa ees põrgumasin.

Üle noatera pääsenud Siirak (hüüdnimega Taivanets), kes kaotas plahvatuses püksid, ei läinud otse haiglasse, vaid sai ajutist peavarju Suur-Karja tänavas hea tuttava Viktor Šapovalovi korteris, kus käis duši all ja sai selga terved riided.

Šapovalov pidas samuti Ecolandi hotelli, aga teda seostati 15 aastat tagasi ka lõbumajade pidamisega.

Šapovalov ise pääses 90. aastatel napilt terve nahaga, kui Kemerovo kuritegelik grupeering teda Viimsis Randvere teel tankirusikaga õhku tahtis lasta. Uhke Mercedesega sõitnud mees pääses eluga vaid seetõttu, et granaadiheitjal tekkis tõrge.