Lennuväli, mida selle avamisel kahe aasta eest nimetati tekkiva Palestiina riigi sümboliks, suleti esmaspäeva õhtul esialgu teisipäeva hommikul kella kümneni. Seejärel aga lükati avamisaeg edasi kolmapäevale, ütles lennuvälja peadirektor Sulaiman Abu Haleed.

Abu Haleed ütles, et Iisraeli lennundusameti peadirektor helistas talle ja seletas lennuvälja sulgemist julgeolekuvajadustega.

Iisraeli armee teatas teisipäeval pärast kopterirünnakuid Palestiina liidri Yasser Arafati Fatahi fraktsiooni kolmele peakorterile, et ei kavatse sallida sissisõja puhkemist.

Rünnakud leidsid aset esmaspäeva õhtul, kui hooned Jordani läänekaldal ja Gaza sektoris olid tühjad. Ohvritest ega tõsistest purustustest teateid ei ole.

Asekaitseminister Ephraim Sneh ütles Iisraeli televisioonis: "Palestiinlased on alustamas midagi, mis läheneb sissisõjale. Meie kopterirünnak andis märku, et kui midagi sellist juhtub, siis me vastame sellele."

Palestiina juhtkond reageeris juhtunule viha ja trotsiga, süüdistades Iisraeli peaministrit Ehud Barakit.

"See provokatsioon ainult suurendab meie rahva vankumatust ja otsust ründajatele vastu hakata," lisas ta.

Palestiinlaste sõnul on need rünnakud vastuseks Iisraeli armee jõukasutusele. Intifada ehk ülestõusu esirinnas on Fatahi liikmed.

Iisraeli armee teatel jätkusid tulistamised ööl vastu teisipäeva Nabluse, Tulkarmi ja Ram Allahi armee kontrollpostide ning Psagoti juudiasunduste läheduses.

Üle kuu aja kestnud vägivalla kestel, milles on surma saanud vähemalt 148 inimest.