Politsei- ja piirivalveameti piirivalve välijuht Kätlin Liiva sõnul töötab Narva piiripunkt tavapäraselt ehk toimib nii kaubavedu kui ka inimeste liikumine, kuid piiriületused on mõlemal suunal elavnenud.

"Näiteks on suurenenud piiriületused transiidi eesmärgil ja mitu bussifirmat on pannud käima lisareise, lisaks ületavad inimesed rohkem piiri ka jalgsi," ütles Liiva. Tema sõnul on suur mõju sellel, et lennuühendused on katkenud.

"Igapäevane inimeste liikumine Venemaale on samuti veidi suurenenud ja peamiselt käiakse kaubareisidel seoses rubla kursi langusega," ütles Liiva.

Liiva sõnul tugevdati piirikontrolli Eestisse saabuvatele sõidukitele ja inimestele. "Meie politseinikud ja piirivalvurid annavad endast parima, et Eestisse saabuvaid Ukrainlasi juhendada ja jagada informatsiooni selle kohta, kust nad saavad infot esmase abi, siin ajutiselt viibimise, elamise ja töötamise kohta," ütles Liiva.

Hispaania saatkond Eestis isegi soovitas Venemaal viibivatel Hispaania kodanikel tagasi kodumaale minna Eesti kaudu. "Venemaa-Eesti piiripunkt on avatud ja turvaline. Viivitused piiripunktis," kirjutas Hispaania saatkond Twitteris.
Jaga
Kommentaarid