"Hea uudis on see, et Ida sõjaväeringkonna 29. armee ülem kindralmajor Andrei Kolesnikovist sai täna "veos 200", vahendas Ukraina väljaanne Obozrevatel. "Veos 200" on vene armeeväljend, mis tähistab sõjakoldest surnuna naasvat sõdurit.

Ukraina sõjas on varem hukkunud näiteks Vene maavägede 41. üldvägede armee ülema asetäitja, kindralmajor Andrei Suhhovetski. Sellest teatas VKontaktes tema teenistuskaaslane Sergei Tšipilev.

„Tohutu valuga võtsime vastu traagilise uudise meie sõbra, kindralmajor Suhhovetski, Andrei Aleksandrovitši hukkumisest Ukraina territooriumil erioperatsiooni käigus. Väljendame sügavat kaastunnet Andrei Aleksandrovitši perekonnale,” kirjutas Tšipilev 3. märtsil.

„Esimene läks! Esimene Vene okupantkindral on Ukrainas hävitatud. Valmistuda järgmisel! Või, härrad kindralid, kandke ülespoole ette, et sissetung Ukrainasse on verine avantüür, mis hävitab Venemaa, kui seda viivitamatult ei peatata!” teatas Ukraina siseministri nõunik Anton Geraštšenko.

„Ukraina on teie Afganistan. Ainult kümme aastat Venemaa lagunemiseni oodata ei tule. Saame kuuga hakkama!” lisas Geraštšenko.

Üheksandal märtsil tapeti Harkivi all Venemaa armee üks parimaid juhte kindralmajor Vitali Gerassimov. Kuidas õnnestus see rünnak korraldada? Selgitus on lausa anekdootlik. Nimelt tegi Venemaa endale uue, loomulikult maailmas analooge mitteomava krüpteeritud sidepidamise lahenduse. Tänasel päeval on teada, et see töötab ainult seal, kus on olemas 4G side. Harkivi lähedal purustas Venemaa armee infrastruktuuriobjektid, sh 4G mastid ning see tehnoloogiline ime muutus kasutuskõlbmatuks. Viimases hädas hakkasid sõjaväelased pidama sidet vahenditega, mida on lihtne pealt kuulata ja tulemuseks oli kindrali surm.

Jaga
Kommentaarid