Sisuturundus
Probleemid mõtlemiskiiruse, mälu ja keskendumisvõimega? Millest saaks abi?

Tänapäevane digilahendusi tulvil maailm muudab meie elu lihtsamaks ja pakub uusi võimalusi, kuid võib ka tekitada erinevaid vaimse tervise probleeme. Terviseuuringutega on tuvastanud, et üha sagedamini esineb tervetel ja täies elujõus keskealistel ja noorematel inimestel probleeme keskendumis- ja an...

Sisuturundus
Kas süda annab endast märku? Ära jäta neid nähte tähelepanuta!

Kas sa tunned vahel, et jõud kaob ja süda hakkab puperdama või pekslema? Kas sul esineb aeg-ajalt kerget peapööritust või uimasust? Või tunned sa mõnikord, et südame piirkonnas justkui pitsitaks või pakitseks? Kui sa täheldad endal neid nähte, on see selge vihje, et pead pöörama rohkem tähelepanu om...

Sisuturundus
VAATA JÄRGI! Onnineni Energiapäeval teeb ettekande kõrgetasemeline esineja

Sel aastal kolmandat korda toimuval Onnineni Energiapäeval teeb ettekande kõrgetasemeline esineja. Oma aega Rootsi ja Jaapani vahel jagav professor Tomas Kåberger heidab valgust mitmetele energiateemalistele geopoliitilistele arengutele ning uute energiaallikate kasutuselevõtule.

Sisuturundus
Kuidas vältida tööõnnetusi? Riskianalüüs aitab! 

Möödunud aastal registreeriti Eestis 3296 tööõnnetust ehk keskmiselt kaheksa õnnetust päevas. Neist vaid 632 juhul ei pidanud töötaja võtma töövõimetuslehte. Seega 80% juhtudest jäi tööandja ilma vajalikest abikätest ja riigile tekkis täiendav kulu töövõimetuse hüvitise maksmise ning meditsiinilise ...

Sisuturundus
Vaata, milliseid uusi lahendusi tuleb suvel Tallinna linnaruumi

Muutused linnaruumis on tavaliselt keerukad ja aeganõudvad protsessid, kuid projektiga „Rohejälg“ on Tallinn katsetamas taktikalist urbanismi: ilmetute kohtade elavdamist uudsete ning vähem ajamahukate lahendustega. Kõige tuntum neist – Raekoja platsi suvepark – avatakse õige pea taas.

Sisuturundus
VIDEO | Piirkiiruse vähendamisel on selged põhjused. Mis need on?

Tallinn on võtnud kindla suuna linnas liiklemise turvalisemaks muutmiseks ja alandab järk-järgult lubatud sõidukiiruse ülempiiri. „Eesmärk ei ole autoliiklust eemale peletada, vaid pigem rahustada,“ ütleb Transpordiameti liikuvusekspert Mari Jüssi. Piirkiiruse vähendamisel on tegelikult mitmeid posi...

Sisuturundus
Kus ja kuidas oma vanu armsaks saanud asju parandada?

Kas parandustöökojad ja ringlusse lastud tarbeesemed aitavad meil loodusressursse jätkusuutlikumalt kasutada? Teemal räägivad Tallinna Jäätmekeskuse ringmajade osakonna juht Kädi Eelmaa ja Tallinna Jäätmekeskuse juht Rein Kalle.

Sisuturundus
Milliseid põnevaid loomi, linde ja taimi võib leida Tallinnast?

Kuigi oleme harjunud Tallinnast rääkima kui tiheda autoliiklusega täis hoonestatud linnast, siis erinevad uuringud kinnitavad, et tegelikult leidub meie pealinnas vääriselupaiku, peaaegu kõiki Põhja-Eestis esinevaid imetajaid, kaitsealuseid linde, ohustatud samblaid ja samblikke ning ohtralt orhidee...

Sisuturundus
Meremessil näeb paate rohkem kui mõneski sadamas

Paat pole eestlase jaoks ammu vaid aerudega lootsik, mille vööris linalakk loojangus lokke lehvitab. Eesti Näituste messikeskuses näeb sel nädalavahetusel tõeliselt luksuslikke ja mitme mootoriga merekarusid.

Sisuturundus
Mis sellel aastal Tallinnas muutub?
Mis sellel aastal Tallinnas muutub?  (27)
Raido Roop tutvustab samme rohelisema tuleviku suunas

Millega jätkatakse Tallinna teekonda järjest rohelisemaks ning jätkusuutlikumaks linnaks saamise poole? Tallinna strateegiadirektor Raido Roop tutvustab, mis konkreetsemalt plaanis, millele tähelepanu pööratakse ning millise tuleviku poole Tallinnas püüeldakse.

Sisuturundus
Vaata, mida Tallinn Euroopa rohelise pealinna aastal teinud on

Tiitel Euroopa roheline pealinn 2023 andis Tallinnale võimaluse katsetada uusi keskkonnasõbralikke lahendusi ning algatada keskkonna- ja kaasamisprojekte ning hoida keskkonnateemasid fookuses, panustades nii linna end kui linnaelanike mõtteviisi muutusesse.

Sisuturundus
 Roboliiga võistlusel esitati nägemusi autovabast linnast

Sel aastal toimus Robotexil Tallinn – Euroopa roheline pealinn 2023 toetusel Roboliiga võistlus. Tallinn on võtnud endale eesmärgiks tuua linn inimestele lähemale, kaasata rohkem nii inimesi kui ka ettevõtteid ja vabaühendusi ning anda hoogu keskkonnasäästlikele algatustele. Rohelise pealinna ideest...

Sisuturundus
Ülevaade: millised on Tallinna uuemad rohealgatused?

Tallinn on Euroopa rohelise pealinna tiitliaastal võtnud eesmärgiks muuta kogu linnaorganisatsioon keskkonnasäästlikumaks, alates rohekontori juurutamisest ja lõpetades rohehangetega. Aga mis on rohefaktor või TREAsoURcE? Loe edasi ja saad teada.

Sisuturundus
Leide Sõnauselt: miks öelda „liginullkuluenergiahoone“, kui saab öelda ka „liglu“ või „maun“?

Kolmandat korda toimuv sõnaloomekonkurss Sõnaus keskendub tänavu kohmakate ja tihti ebatäpsete või otsetõlke kaudu tekkinud keskkonnaterminite asendamisele suupärasematega. Näiteks otsitakse uusi vasteid sõnadele „liginullkuluenergiahoone“, „süsinikujalajälg“, „kliimaneutraalne“ ja „kasvuhooneefekt“...

Sisuturundus
Peeter Pihel: Kestliku toidu olulisust on võimatu ülehinnata

Fotografiska peakokk Peeter Pihel teab hästi, miks on kestlik toit oluline. Neid teadmisi jagab ta novembri jooksul ka Tallinna kooliõpilastega, kes Peetri käe all kokates saavad aimu, miks kestlik toit on oluline ja millised oleksid jätkusuutlikud valikud toiduvalmistamisel.

Sisuturundus
Kuidas mesilaste elu paremaks muuta?
Kuidas mesilaste elu paremaks muuta? (23)
Climathonil otsiti kliimamuredele reaalseid lahendusi

Cleantech Estonia ja TalTech Mektory korraldasid koostöös kliimahäkatoni Climathon, mis leidis aset 27.–28. oktoobril Tallinnas. Osalejad said võimaluse lahendada erinevaid keskkonnaprobleeme, pakkudes uuenduslikke lahendusi. Climathoni korraldamist toetas tänavu ka Euroopa roheline pealinn Tallinn.

Sisuturundus
Kas Tallinn on aastaga muutunud rohelisemaks? Sõna on linnaelanikel

Tallinn on olnud Euroopa roheline pealinn kohe pea aasta. Selleks, et kaardistada linnaelanike arusaamasid, viisime läbi tänavaküsitluse, kus umbes aasta tagasi küsisime inimestelt millises linnaruumis soovitakse elada ning nüüd, küsides kas Tallinnas on siis ka midagi rohelisemaks muutunud.

Sisuturundus
Tallinna digikaksik aitab planeerida paremat linnaruumi

Kui inimeste puhul on kaksikud tavaliselt väga sarnased, siis täpselt sama kehtib ka Tallinna digitaalse kaksiku kohta, mis on tegelikkuses ülidetailne 3D-mudel Tallinnast ning mille abil saab hõlpsasti planeerida paremat ja veelgi toimivamat linnaruumi kõikidele linnaelanikele.

Sisuturundus
VAATA | Kas Tallinn toetab innovatsiooni? Vastus on jah!

Rohelist pealinna Tallinna võib pidada ka innovatsiooni pealinnaks. Näiteks konkurss Tallinnovation annab igal aastal linna ettevõtetele võimaluse kandideerida linna toetusele, et oma uuenduslikke ideid Tallinnas ka ellu viia.

Sisuturundus
VAATA | Tutvu Tallinna teedeehituste telgitagustega!

Kuigi täna avati Pronksi tänav taas liiklusele, jääb teinekord mulje, et Tallinn ei saa kunagi valmis. Täpselt nagu legendis, mis meenub enamasti siis, kui seisad mõnes ummikus ja mõtled, et terve Tallinna teede rekonstrueerimise graafik on välja mõeldud ainult sinu kiusamiseks.