Põhja-Korea ametnik ütles, et 20–30 Põhja-Korea ametnikku süüdistati korruptsioonis ja kohustuste eiramises ning riik mõistis neile surmanuhtluse, vahendas Lõuna-Korea telekanal TV Chosun.

„On kindlaks tehtud, et eelmise kuu lõpus hukati üleujutuspiirkonnas samal ajal 20 kuni 30 kaadrit,“ ütles ametnik.

Põhja-Korea uudisteagentuur teatas varasemalt, et Kim andis võimudele korralduse ametnikke „rangelt karistada“ pärast juulis toimunud suurt üleujutust Chagangi provintsis. Üleujutus nõudis umbes 4000 inimese elu ja rohkem kui 15 000 inimest olid sunnitud oma kodudest evakueerima.

Hukatud ametnikke ei tuvastatud, kuid aruandes märgiti, et Chagangi provintsi parteikomitee sekretär Kang Bong-hoon oli nende juhtide hulgas, kelle Kim üleujutuskatastroofi ajal erakorralisel koosolekul tagandas.

Pärast kohtumist Kimiga ütles endine Põhja-Korea diplomaat Lee Il-gyu TV Chosunile, et on selge, et provintsi ametnikud on „nii ärevil, et ei tea, millal nende kael maha kukub“.

Eelmisel kuul käis Kim kahjustatud alasid uurimas ja elanikega kohtumas. Tema hinnangul kulub üleujutatud linnaosade taastamiseks kuid.

Samal ajal kritiseeris riigi liider ka Lõuna-Korea teateid hukkunute arvu kohta, väites, et tegu on naaberriigi laimukampaaniaga.